"Svetac", iako nezavršen, poslije 5 godina primio prve prave goste

Iako je zvanično hotel otvoren, to se ne bi moglo reći svima onima koji dolaze na Svetac, jer gradnja na dvijema pomoćnim zgradama i dalje je nastavljena.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 13:59h

Iako nije završen blok 25 u kome se nekada nalazila kockarnica i hotelska kuhinja, niti su završene dvije zgrade u maslinjaku iza šoping centra, koje su po preporuci legalizovane, jer grad hotel "Sveti Stefan" ne bi mogao biti otvoren, imajući u vidu da su namijenjene za vešeraj, kuhinju i bazen za tehničku vodu, zaštitni znak crnogorskog turizma – popularni "Svetac" primio je, posije punih pet godina, prve prave goste.

U to se kako je sam kazao i lično uvjerio i premijer Igor Lukšić koga je u obilazak grada hotela, proveo prvi čovjek "Aman rizortsa" Adrijan Zeka, kompanije kojoj je dato da bude hotel menadžer grad hotela, Vile Miločer i hotela "Kraljičina plaža".

"Ove godine možemo da vidimo prave efekte onoga što smo kao viziju imali prije nekoliko godina kada je dogovoreno sa "Amanom" da preuzme Miločerski kompleks i Sveti Stefan na upravljanje", rekao je Lukšić

Iako je zvanično hotel otvoren, to se ne bi moglo reći svima onima koji dolaze na Svetac, jer gradnja na dvijema pomoćnim zgradama i dalje je nastavljena, a prašina, zemlja te cement nalaze se svuda u parku ispred hotela te prilaznim putevima.

"Sa zadovočljstvom mogu reći da će nivo usluga koje će se nuditi na ostravu je fantastičan. To je zbilja prva klasa turističkih usluga koje "Aman" nudi i na drugim mjestima u svijetu gdje se bavi ovom vrstom posla. Ove godine možemo da vidimo prave efekte onoga što smo kao viziju imali prije nekoliko godina kada je dogovoreno sa "Amanom" da preuzme Miločerski kompleks i Sveti Stefan na upravljanje i zaista mi je drago da obiđen i vidim da hotel prima goste. Nažalost , što je jedna broj gostiju na ostrvu nije bilo moguće obići sve djelove ostrva. U svakom slučaju vidio sam ono što će biti ponuda ove sezone i to je zadovoljavajuće" kazao je Lukšić.

Aman pozivnica za druge investitore

Lukšić je naglasio da je realno očekivati da onda kada negdje "Aman" počne sa svojim uslugama, to je pozivnica za dolazak i drugih investitora.

"Ako je bilo potrebno dvije godine da završi zgradu, realnost je takva da je potrebno još dvije godine da se usluga dovede na odgovarakjući nivo", kazao je Zeka.

Od kada su prije pet godine potpisali ugvoor, kako je kazao Zeka, nailazili su na razne probleme, od troškova, do razvojnih problema, odnosno stanja u kome su se nalazile građevine.

"Vjerujete da bi bilo sve lakše da smo sve porušili i počeli da gradimo od nule, ali to bi bilo nezamislivo, pošto je ovo naslijeđe ove države jako bitno za nju. Da budem iskren ono što nas je privuklo da dođemo u Crnu Goru, je ljepota Svetog Stefana, koji je jedinstvena na Mediteranu, tako da se nadam da ćemo u narednih 50 godina ga napraviti u vodeći risort u ovom dijelu svijeta", kazao je Zeka zanemarujući činjenicu da je Svetac i Miločerski kompleks ustupljen na 30-godišnji zakup.

On je kazao da je impresiniran kvalitetnom usluga, koje je spotignut zahvaljujući nobuci nmladih ljdui.

"Ako je bilo potrebno dvije godine da završi zgradu, realnost je takva da je potrebno još dvije godine da se usluga dovede na odgovarakjući nivo", kazao je Zeka.

On je uvjeren da će ova sezona biti dobra, te da očekuju dobara buking za Sveti Stefan.

Bonus video: