Ministarstvo uvodi elektronske prijave nelegalne gradnje

Nova usluga Ministarstva ima za cilj olakšavanje i pojednostavljenje procedura prijavljivanja bespravne gradnje.
437 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 13:00h

Prijave za nelegalnu gradnju građani će uskoro moći da prijave elektronskim putem na veb sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Kako je saopšteno iz tog vladinog tijela elektronski sistem omogućiće prijavu bespravne gradnje uz pomoć internet tehnologija, umjesto ranijeg štampanja i popunjavanja obrasca na šalteru.

„Odmah nakon podnošenja elektronske prijave, podnosilac dobija detalje elektronskog zahtjeva i samim tim i zvanični dokaz o prijavljivanju: izvještaj o uspješnosti podnošenja zahtjeva, naziv zahtjeva, elektronski broj zahtjeva, instituciju koja pruža uslugu, datum podnošenja elektronskog zahtjeva i status usluge“, navodi se u saopštenju.

Nova usluga Ministarstva ima za cilj olakšavanje i pojednostavljenje procedura prijavljivanja bespravne gradnje, kako bi podnosilac u svakom trenutku, brzo i lako, podnio prijavu, ali i dobio sve neophodne informacije i dokaze o njenom podnošenju.

Iz Ministarstva su saopštili da su u pripremi i druge elektronske usluge, te istakli da nastoje da unaprijede i transformišu usluge i servisa koje je javna uprava nudi građanima i poslovnim partnerima.

Bonus video: