Marković: Vlada spremna da pomogne oko parade Ponosa

Tokom sastanka Markovića sa norveškim ambasadorom u Podgorici, Nilsom Ragnarom Kamsvagom, ocijenjeno je da Crna Gora uspješno ispunjava obaveze iz Mišljenja Evropske komisije.
0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2011. 11:48h

Vlada je bila i ostaće spremna da na političkom i organizacionom nivou podrži organizovanje parade ponosa i obezbijedi sve uslove da njeno održavanje bude potvrda demokratske zrelosti Crne Gore, ocijenio je danas ministar pravde Duško Marković.

Tokom sastanka Markovića sa norveškim ambasadorom u Podgorici, Nilsom Ragnarom Kamsvagom, ocijenjeno je da Crna Gora uspješno ispunjava obaveze iz Mišljenja Evropske komisije o aplikaciji za članstvo u Evropskoj uniji i da će Norveška pomoći Crnoj Gori na tom putu konkretnim projektima.

Marković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, upoznao Kamsvaga sa aktivnostima koje Vlada i taj njen resor sprovode na jačanju vladavine prava i pravne sigurnosti, „sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje se sprovode na planu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije“.

Marković i Kamsvag su razgovarali i o otkazivanju parade ponosa, koja je trebalo da se održi 31. maja.

„Marković je upoznao sagovornika da je Vlada bila i ostaće apsolutno spremna da na političkom i organizacionom nivou podrži organizovanje ovog događaja i da obezbijedi sve uslove da održavanje manifestacije bude potvrda demokratske zrelosti Crne Gore i kad je riječ o pravima ljudi drugačije seksualne orjentacije“, kaže se u saopštenju.

Marković je zahvalio na dosadašnjoj donatorskoj podršci u projektima reforme pravosuđa u Crnoj Gori koju norveška Vlada pruža preko svjih implementacionih partnera Internacionalne menadžment grupe i UNDP.

Kamsvag je, dodaje se, za drugu polovinu godine najavio nastavak donatorske podrške otvaranjem novih projekata u oblasti pravosuđa.

Bonus video: