Opština Kolašin nakon 7 godina raspisala konkurs za finansiranje NVO

U Kolašinu je registrovano više od pedeset NVO, većina njih gotovo da nema aktivnosti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2011. 16:18h

Lokalna uprava će uskoro, prvi put od 2004. godine, raspisati konkurs za dodjelu sredstava za finansiranje projekata NVO. Opštinska administratorka Marta Šćepanović rekla je da će ove godine za projekte nevladinog sektora biti opredijeljeno oko 7.000 eura.

“NVO registrovane na području kolašinske opštine treba ovih dana da se sastanu i odrede svog predstavnika koji će biti član komisije. Nakon toga ona će biti i formirana, i raspisaćemo konkurs. Očekujemo da će se prijaviti značajan broj NVO”, kazala je Šćepanović.

Iz nekih organizacija nedavno su kritikovali lokalnu upravu zbog toga što sedam godina nije ispunjavala zakonsku obavezu i opredjeljivala novac za projekte NVO. U lokalnoj upravi su neraspisivanje konkusa opravdali finansijskom krizom i kazali da su pomagali koliko su mogli organizacije koje su im se obratile za pomoć.

U Kolašinu je registrovano više od pedeset NVO, većina njih gotovo da nema aktivnosti, ali nekoliko je prepoznatljivo po vrlo značajnim projektima, iz oblasti ekologije i kulture.

Bonus video: