Veliki dječji maskembal: 400 maskiranih osnovaca prodefilovalo Podgoricom

Birane su najbolje maske u kategoriji najbolja, najmaštovitija i najorginalnija, a bilo je još 30 specijalnih nagrada.
332 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2011. 19:23h

Preko 400 maski prodefilovalo je Trgom Republike i ulicama Vučedolskom, Njegoševom i Bokeškom, u sklopu velikog dječjeg maskembala “Sinopsis” koji je organizovao Dječji savez Podgorice, pod pokroviteljstvom Glavnog grada.

Na maskembalu su učestvovali učenici osnovnih škola iz Podgorice, Tivta i Kotora, a tročlani žiri u kojem su bili akademski slikar Nikica Raičević i slikarke Ela Božović i Ivana Ćupić su imali težak zadatak da izaberu devet najboljih maski.

Birane su najbolje maske u kategoriji najbolja, najmaštovitija i najorginalnija, a bilo je još 30 specijalnih nagrada.

U kategoriji najbolja maska prvo mjesto je osvojio Uroš Popović iz OŠ “Savo Pejanović”, drugo Petar Kojević iz OŠ “Radoica Perović” i treće Lidija Vujadinović iz OŠ “Dragiša Ivanović”.

Prvo mjesto u kategoriji najmaštovitija maska je pripalo Valentini Gogić iz OŠ “Dragiša Ivanović”, drugo Nikoli Despotoviću iz OŠ “Štampar Makarije” i treće Dušanu Živkoviću iz OŠ “Dragiša Ivanović”.

Marina Popović iz OŠ “Dragiša Ivanović” je imala najorginalniju masku, dok su Andrija Jevrić iz OŠ “Vladimir Nazor” i Vladan Tejić iz OŠ “Sutjeska” osvojili drugo i treće mjesto u istoj kategoriji.

Prvoplasirani u tri kategorije maski su dobili sedmodnevni boravak u dječjem odmaralištu “Veruša”.

Zvončice, leptiri, musketari, klovnovi...

Djeca i njihovi pratioci su se prilično potrudili da maske izgledaju savršeno, tako da su na trgu mogle da se vide zvončice, laptiri, musketari, klovnovi, bokseri, ciganke, mumije i mnoge druge maske.

Više od 200 gledalaca je uživalo u inspirativnim maskama i bogatom zabavnom programu koji je vodio glumac Gradskog pozorišta Sejfo Seferović. Mažoretke iz Tivta su predvodile dugu kolonu maski koja je morala tri puta da kruži kako bi tročlani žiri izabrao najbolje.

Na kraju programa gotovo sve škole učesnice su dobile specijalne nagrade u vidu igrački i slatkiša koje je obezbijedilo preduzeće “Veleteks” kao sponzor maskembala.

Galerija

Bonus video: