Uspješni učenici OŠ "Pavle Rovinski" nagrađeni odlaskom u Moskvu

Takmičenje je organizovano u organizaciji “Uspenskog liceja” iz Moskve povodom 300 godina rođenja M. V. Lomonosova
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2011. 16:12h

Učenici sedmog i devetog razreda Osnovne škole „Pavle Rovinski” Sanja Milačić, Ana Knežević, Aleksandar Miličković i Dimitrije Batrićević nagrađeni su odlaskom u Moskvu na takmičenju „Formula odnosa: Istorija i savremenost”.

Takmičenje je organizovano u organizaciji “Uspenskog liceja” iz Moskve povodom 300 godina rođenja M. V. Lomonosova i 300 godina od uspostavljanja rusko-crnogorskih diplomatskih odnosa.

Ljubinka Nedić, pomoćnica direktorke OŠ “Pavle Rovinski”, kazala je da se takmičenje sastojalo od usmenog i pismenog dijela i da je održano u prostorijama te škole.

"U pismenom dijelu djeca su pisala esej na temu “Uporan rad sve prepreke prevazilazi”, dok su u usmenom dijelu kroz igru pokazali znanje iz istorije i kulture Crne Gore i Rusije. Rok za slanje radova bio je 20. maj, dok je usmeni dio održan 21. maja u našoj školi, a prethodna dva dana u Baru i u Budvi. Učenica devetog razreda Sanja Milačić osvojila je na državnom takmičenju iz ruskog jezika prvo mjesto, dok je Ana Knežević, takođe đak devetog razreda, osvojila drugo mjesto", kazala je Nedić.

Put na prestižni privatni Licej

Svi učesnici takmičenja dobili su diplome, dok su četiri najbolja učenika nagrađena odlaskom u Moskvu na prestižni privatni Licej, gdje će sa svojim mentorima imati priliku da se upoznaju sa Državnim moskovskim univerzitetom koji nosi ime velikog ruskog naučnika Mihaila Vasiljeviča Lomonosova.

"Nagrađeni učenici imaće priliku da sa svojim vršnjacima iz Rusije učestvuju u forumima, a obići će i važna kulturno-istorijska mjesta.Takmičenje su pratili Irina Gornjickaja, direktorka ruskog međunarodnog obrazovnog centra Bakalavr, koja je lično pozvala direktoricu Marijanu Papić i nastavnicu ruskog jezika Ljiljanu Ražnatović da sa učenicima budu njihovi gosti u Moskvi", kazala je Nedić.

Takmičenje je pratila i zamjenica direktora „Uspenskog liceja” Tatjana Išmuratova, predstavnik Ruskog centra iz Nikšića Predrag Krkeljić, kao i nastavnici iz škole “Pavle Rovinski” Ljiljana Ražnatović , Jelena Jovićević, Predrag Jovović i Slobodanka Papić.

Bonus video: