Parače kupili automobil od 30.000 eura

Parača tvrdi da zakon nije poštovao samo kada se odrekao penzije nakon što je stupio na javnu funkciju
286 pregleda 0 komentar(a)
Savo Parača, Foto: Arhiva “Vijesti”
Savo Parača, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 07.04.2018. 19:04h

Supruga šefa Direkcije za saobraćaj Sava Parače kupila je prošle godine novi automobil marke “tiguan” (2017. godište), piše u njegovom imovinskom kartonu.

Parača tvrdi da je vozilo kupila njegova supruga Ljiljana, koja je izdavanjem poslovnog prostora za 1.200 eura mjesečno uštedjela novac za novi automobil. Pored izdavanja prostora, ona je zarađivala platu od 560 eura mjesečno radeći u Državnom arhivu Crne Gore.

U imovinskom kartonu, međutim, Parača nije prijavio ušteđevinu kojom je njegova supruga izdvojila za novog “tiguana”.

“Imala je nešto ona, a nešto sam imao ja i kupili smo ‘tiguan’. Vidite da pored plate ona izdaje poslovni prostor za 1.200 eura i samim pregledom kartona može se utvrditi da je mogla uštedjeti za automobil. Mogao sam da registrujem automobil na nekog drugog i da ga ne prijavljujem, ali nemam šta da krijem”, kazao je Parača “Vijestima”.

Prema ranijim imovinskim kartonima Parače, njegova supruga je 2016. godine počela da izdaje poslovni prostor, a naredne godine su uštedjeli za automobil. On u Direkciji zarađuje 1.120 eura mjesečno, pa zajedno sa ženom godišnje u kućni budžet doprinese sa 34,5 hiljada eura.

Pored novog “tiguana”, njegova žena je bila vlasnica i automobila marke “golf 5”, dok Parače, prema imovinskom kartanu, nijesu imali ušteđene gotovine i nijesu kreditno zaduženi.

Pored automobila i poslovnog prostora, Parače posjeduju trosoban stan, dva garažna mjesta, kuću i plac. Takođe su vlasnici akcija u Luci Bar, Telekomu, Elektroprenosnom sistemu, Port of Adriji i Plantažama.

Bonus video: