Željeznica upozorava vozače da se naviknu na rampe na pruzi i preskaču ih

Građani su na pružnom prelazu Sekulići su uprkos tome što je u bio zatvoren prolazili vozilima između spuštenih rampi.
71 pregleda 0 komentar(a)
pruga_1, Foto: Jelena Jovanović
pruga_1, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 24.05.2011. 17:35h

Dva minuta, koliko su, prema riječima Ratka Stijepovića, direktora Sektora za elektrotehničke poslove ŽICG, u ponedjeljak bile spuštene rampe na pružnom prelazu u Sekulićima, za neke od učesnika u saobraćaju bilo je previše da sačekaju i pređu prugu bezbjedno.

Neki od njih na pružnom prelazu Sekulići su uprkos tome što je u tom trenutku prelaz bio zatvoren prolazili vozilima između spuštenih rampi, što je ovdje, svjedoče najbliži mještani, vrlo česta pojava.

Nestrpljivi vozači prelaze prugu između spuštenih branika i na taj način ugrožavaju svoju, ali i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju. Rampe, kako su kazali u ŽICG, mogu biti spuštene zbog nailaska voza, radova na pruzi ili kvara, ali u svakom slučaju bezbjednije je sačekati da prelaz bude otvoren.

“Pružni prelaz u Sekulićima bio je zatvoren dva minuta, od 18.56 sati do 18.58, zbog izvođenja radova na pruzi”, kazao je “Vijestima” Stijepović.

On je istakao da je svima u ŽICG izuzetno bitna bezbjednost učesnika kako u željezničkom tako i drumskom saobraćaju, te da se velika pažnja posvećuje bezbjednosti na pružnim prelazima.

Bonus video: