Sandučići za prijavu korupcije u Kolašinu i dalje prazni

U lokalnom Timu za borbu protiv korupcije, formiranom u septembru prošle godine, kažu da je većina aktivnosti planirana Akcionim planom odrađena
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2011. 14:04h

Iako su još prije dva mjeseca postavljeni na pet lokacija u Kolašinu sandučići za prijavu korupcije još su prazni.

Građani Kolašina korupciju nijesu prijavili ni na neki drugi način.

U lokalnom Timu za borbu protiv korupcije, formiranom u septembru prošle godine, kažu da je većina aktivnosti planirana Akcionim planom odrađena, ali i da će nastojati da saznaju razloge nezainteresovanosti građana da prijavljuju korupciju.

"Do sada nije bila ni jedna prijava korupcije, pa planiramo da sprovedemo anketu , čiji će rezultati pokazati koliko su građani znaju da postoji Tima za borbu protiv korupcije pri lokalnoj upravi i koliko znaju o njegovom radu. Na našem nedavnom sastanku komentarisali smo nazainteresovanost građana za probleme korupcije. Cilj nam je i da saznamo da li je, zaista, riječ o nezainteresovanosti ili o nepovjerenju u institucije . Na osnovu rezultata ankete, Tim će planirati svoje dalje aktivnosti. Moguće je da ćemo organizovati ihfopultove", kazala je koordinatorka Tima Marta Šćepanović.

Prema njenim riječima, pored postavljanja sandučića za prijavu korupcije, u cilju što bolje informisanosti građana, pripremljene su i brošure i flajeri sa neophodnim informacijama, ali da za njihovo štampanje nema novca još.

Šćepanović je kazala da je u toku i inoviranje opštinskog sajta, pa će građani i na taj način moći da prijave korupciju.

Bonus video: