Cungu: Napokon možemo da kažemo da je krenuo ekonomski razvoj Ulcinja

"Uvjeren sam da će sjajni projekti koji su promovisani ostvariti svrhu i valorizovati velike vrijednosti turizma Ulcinja. Raduje me da će već tokom ove godine turističku ponudu promovisati i svjetski brend turizma", kazao je Vujanović
146 pregleda 2 komentar(a)
Nazif Cungu. Filip Vujanović, Foto: Samir Adrović
Nazif Cungu. Filip Vujanović, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 07.04.2018. 18:14h

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu kazao je da je najjužniji grad nakon višegodišnjeg zastoja, zakoračio u eru ekonomskog razvoja.

On je na svečanoij sjednici lokalnog parlamenta u Centru za kulturu povodom Dana Opštine, izrazio zadovoljstvo „što napokon možemo da kažemo da je krenuo ekonomski razvoj Ulcinja“.

-Smatramo izuzetno značajnim dolazak poznatog brenda „Karisma“ i „TUI“ u naš grad. Sigurno je da će pomenute kompanije povući sa sobom i druge renomirane brendove, koji će Ulcinj napokon dovesti na mjesto koji zaslužuje na turističkoj mapi", kazao je Cungu.

Naveo je da je kompanija „Karizma“ u finalnoj fazi renoviranja Belvija na Velikoj plaži, koji će biti spremani da već tokom maja prime prve goste.

"U tom objektu zaposliće se veliki broj Ulcinjana, a biće ih zaposleno još više, imajuči u vidu da kompanija u narednom periodu planira dodatno povećanje kapaciteta", kazao je Cungu.

Osvrnuo se i zaključivanje ugovora sa kompanijom Voli o zakupu Šaske Ekonomije.

"Prema procjenama Opštine Ulcinj, Voli će značajno unaprijediti i razviti poljoprivredu na Vladimirskom području i obezbijediti siguran plasman domaćih proizvoda", istakao je Cungu.

Dodao je i da su u toku radovi na izgradnji magistralnog puta Ulcinj-Krute, vrijedni preko 7 miliona eura.

"To je jedan od najvažnijih infrastrukturnih poduhvata u Opštini Ulcinj. Njegovom realizacijom, na kvalitetan način povezaćemo Ulcinj sa albanskom granicom", kazao je Cungu.

Podsjetio je da se u narednom periodu očekuje otvaranje novih graničnih prelaza- Sv. Nikola-Pulaj i Skje-Zogaj, linije trajekta i otvaranje graničnog prelaza Sukobin za robni promet.

"Takođe, početak turističke sezone u Ulcinji dočekujemo spremniji u snadbijevanju električnom energijom, pošto je u prethodnom peruiodu realizovan projekat nove trafostanice vrijedan 2 miliona eura. Posebnu pažnju smo posvetili i očuvanju maslinade Valdanos i kulturne baštine Starog grada", kazao je on.

Istakao je da je aktuelna vlast u stalnom kontaktu sa Vladom, kabinetom predsjednika i drugim relevantnim ministarstvima i organima.

Predsjednik Filip Vujanović je nakon sjednice čestitao praznik presdjedniku Opštine i Skupštine i svim građanima i građankama.

"Uvjeren sam da će sjajni projekti koji su promovisani ostvariti svrhu i valorizovati velike vrijednosti turizma Ulcinja. Raduje me da će već tokom ove godine turističku ponudu promovisati i svjetski brend turizma", kazao je Vujanović.

Svečanoj sjednici, pored ostalih, prisustvovali su ambasadori Makedonije i Bosne, predstavnici Ministarstva javne uprave i predstavnici Opština Mojkovca, Peći, Tirane, Vitine i gradske Opštine Tuzi.

Ulcinj kao Dan Opštine slavi prvu subotu aprila koja simbolizuje kraj berbe maslina, odlazak pomoraca na brodove i početak sezone.

Bonus video: