Put preko Martinića u lošem stanju: Mještani strahuju da će neko nastradati

Put od Danilovgrada do Spuža preko Martinića na nekoliko mjesta je u veoma lošem stanju
120 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2011. 16:45h

Put od Danilovgrada do Spuža preko Martinića na nekoliko mjesta je u veoma lošem stanju.

Mještani koji stanuju pored najkritičnijih djelova puta na kojima je asfalt najviše propao strahuju da neko od onih ko ne zna put, a tuda prolazi u večernjim satima ne "nastrada".

Dvojica motociklista, prije petnaest dana su, pričaju mještani Kule Lakića naletjeli na rupu koja je na sredini asfalta i doživjeli nezgodu.

Na facebook profilu grupe građana Danilovgrada, pod nazivom, "Vratite nam Danilovgrad" piše da prolazeći tim putem ispada "kamen iz bubrega u toku vožnje, a oko srca kad stignete, ako stignete".

"Put je baš loš i veoma je rizično za ljude koji ovuda prolaze pvi put. Puno je rupa. Skoro čitavim putem sve rupa do rupe, osim toga nije osvjetljeno pa ovdje neko može poginuti. Oni ponekad nešto rade ali to je uvijek potpuno neobavezno, nikad ga ne popravljaju kvalitetno. Dođu pred izbore, izrežu kocku tu gdje je rupa, napune pijeskom, poprave, ono opet propane i to je to", kazala nam je Tanja Radulović.

Nema odgovora iz Opštine

No, da li će i pored takovog stanja, uskoro početi sanacija cijelog puta ili makar kritičnih djelova, kako bi se na taj način putovanje onih koji ovuda prolaze svakodnevno ili povremno, a kojih nije mali broj, učinilo bezbjednim i udobnim od nadležnih u SO Danilovgrad nismo uspjeli saznati jer oni duže od dva dana nisu "Vijestima" dali odgovor na pitanje o sanaciji Martinićkog puta.

Na facebook profilu grupe građana Danilovgrada, pod nazivom, "Vratite nam Danilovgrad" piše da prolazeći tim putem ispada "kamen iz bubrega u toku vožnje, a oko srca kad stignete, ako stignete".

Osim toga na ovom profilu imaju i zanimljiv prijedlog da se oni koji tuda prolaze nagrađuju, "Kombi 32, preko Martinića i njegovi putnici zaslužuju posebnu nagradu za izdržljivost", piše na stranici ove grupe građana.

"Ne znam tačno kada su zadnji put krpili ove rupe, ali nisu odavno, a kako su ih i tada krpili vidi se po ovome koliko su trajale zakrpe. Mogli bi malo i da prošire, makar po pola metra sa obje strane, jer ovaj put je veoma prometan a mjesta za proširenje ima", rekla nam je mještanka Ždrebaonika

"Predsjednik opštine stalno priča da su sve puteve napravili ali ove rupe govore suprotno. Svaki put kad neko automobilom zakači u rupu imam osjećaj da mi lupaju po roletnama", kazala je ona.

"Predsjednik opštine stalno priča da su sve puteve napravili ali ove rupe govore suprotno. Svaki put kad neko automobilom zakači u rupu imam osjećaj da mi lupaju po roletnama", kazala je ona.

Da je put u lošem stanju vide ili osjete svi koji prođu tuda, ali koliko često se na tim mjestima ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju najbolje znaju oni koji žive pored dijela puta gdje je asfalt najviše propao.

Mogu poginuti zbog rupa

Moticiklisti, koji su prije petnaestak dana imali nezgodu, zbog velike rupe na asfaltu koja je nadomak kuće Radulovića, imali su, kaže Tanja Radulović, sreću što u tom trenutku nije naišlo neko vozilo, jer i pored ovakvog stanja ovuda se dosta brzo vozi, zbog toga ona apeluje na vozače da opreznije voze tim putem a na nadležne da put što prije poprave.

"Ima dosta onih koji ovuda prolaze po noći, ne nadaju se da je put u ovakvom stanju i voze malo brže pa mogu poginuti zbog ovih rupa, zbog toga apleujem na nadležne da naprave put kako bi se nezgode izbjegle i kako bi se ovuda moglo udobno putovati", kazala je Radulovićeva.

Osim motornih vozila isto su, ovim putem ugroženi i ostali učesnici u saobraćaju, jer martinićkim putem, i ako prolazi kroz naseljena mjesta nema trotoara niti je osvjetljen put.

Da li će u skorije vrijeme put dobiti novi sloj asfalta, ili kako rekoše mještani martinićkih sela "malo ozbiljnije krpljenje" ili se čeka da se desi neka krupnija nezgoda, ostaje, kao što rekosmo nepoznato jer nadležni nisu dali odgovor.

Galerija

Bonus video: