Ekolozi očišstili dno Krupca

“Cilj akcije je bio ukazivanje na važnost zaštite vodenih resursa, prije svega od otpadnih voda i čvrstog otpada".
0 komentar(a)
Krupac čišćenje, Foto: Svetlana Mandić
Krupac čišćenje, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.05.2011. 15:53h

U organizaciji NVO “Sub aqua fest”, Ronilačkog centra “Aquanaut”, firme “Krupac mont" i Ekološkog pokreta “Ozon”, a u okviru kampanje “Ekološka nit koja nas spaja” koju realizuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa grupom NVO, izvedena je akcija čišćenja dna jezera Krupac.

U akciji su učestvovali i članovi ekološke sekcije Ekonomsko-ugostiteljske škole.

“Cilj akcije je bio ukazivanje na važnost zaštite vodenih resursa, prije svega od otpadnih voda i čvrstog otpada. Ronioci profesionalci su nam nakon akcije potvrdili da je Krupačko jezero jedno od najčistijih u Crnoj Gori” kazao je direktor “Ozona” Aleksandar Perović.

Profesionalni ronioci, njih 14, izvadili su čvrsti otpad, uglavnom plastične flaše, limenke i sajle i na taj način pomogli da jezero Krupac, omiljeno kupalište i izletište Nikšićana, u dobrom stanju dočeka turističku sezonu.

“Saznali smo da Komunalno preduzeće nema dovoljno kapaciteta da odvozi smeće, jer imaju samo jedan kamion“ kazao je Perović i apelovao na nadležne organe da pomognu Komunalnom i pojačaju njihov vozni park.

Danilo Mijajlović, direktor NVO „Sub aqua fest“-a kazao je da su ronioci imali dosta ovakvih akcija, jer žele da skrenu pažnju na zagađenje voda.

Nakon akcije čišćenja u restoranu “Plaža" prikazani su dokumentarci sa Mediteranskog festivala podvodnog filma, koji NVO “Sub aqua fest” već dugo godina organizuje u Kotoru.

Bonus video: