Pogledajte novi most na Ribnici

Izvođač radova na mostu sa pristupnim saobraćajnicama bio je konzorcijum Čelebić i Fidija iz Podgorice, a vrijednost radova je deset miliona eura.
302 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2011. 12:52h

Most na Ribnici sa nadvožnjakom koji povezuje naselja Konik i Masline otvoren je za saobraćaj, a završen je u predviđenom roku, saopštio je gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša.

“Ovo je saobraćajnica koja će za nekoliko dana postati glavna arterija tranzitne i gradske komunikacije”, kazao je Mugoša.

On je dodao da je puštanjem u rad ovoga mosta faktički završen projektantski građevinski najkompleksniji projekat u oblasti saobraćajne strukture Glavnog grada.

Most preko Ribnice, koji je otvorio premijer Igor Lukšić, dugačak je 288 metara, a nadvožnjak 35 metara. Širina mosta je 20,5 metara u šta spadaju dvije kolovozne trake, razdjelni pojas i pješačke staze sa obje strane.

Izvođač radova na mostu sa pristupnim saobraćajnicama bio je konzorcijum Čelebić i Fidija iz Podgorice, a vrijednost radova je deset miliona eura.

“Most je završen u predviđenom roku od godinu, a dobijena je i upotrebna dozvola”, rekao je Mugoša.

Paralelno sa radovima na mostu i nadvožnjaku, kako je dodao, izvedene su hidrotehničke instalacije, kolektor atmosferske i fekalne kanalizacije, sistem vodosnabdijevanja i javna rasvjeta.

Miniobilaznica je dugačka sedam kilometara, a njena ukupna vrijednost bez projektne dokumentacije je preko 28 miliona eura.

U realizaciji četvrte faze miniobilaznice, prepoznavši njegovu važnost, posebno u vrijeme turističke sezone, učestvovala je Evropska komisija sa četiri miliona eura.

“Osnovna funkcija saobraćajnice je izmještanje saobraćaja iz centra grada, ali je izuzetno značajna i za razvoj pojedinih gradskih zona, prije svega namjenjenih poslovanju”, zaključio je Mugoša.

Galerija

Bonus video: