Miličković traži da policija ne asistira na trasi obilaznice

"Ovo iz razloga da ih spriječim u namjeri da novac ne uplate na fantomsku firmu, a da ja onda sudskim putem istražujem, ispitujem progonim, tužim i potrošim ovo malo život...
0 komentar(a)
Hapšenje Tamare Miličković, Foto: Luka Zeković
Hapšenje Tamare Miličković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.05.2011. 17:21h

Vasilije Miličković poslao je otvoreno pismo Upravi policije da „odustane od davanja asistencije organizovanom kriminalu u kojem učestvuju firma „Tehnoput”, Direkcija za imovinu, Agencija za izgradnju Podgorice i Uprava za nekretnine, na čelu sa gradonačelnikom Miomirom Mugošom”.

"Jedanaest puta sam se pismeno i usmeno i Vama obraćao za zaštitu od svakodnevnog, nezakonitog urušavanja moje imovine i moje familije. Komandir Milan Kovačević je prihvatio da bude medijator u cilju razrješavanja ovog problema i obavijestio odgovorne u Glavnom gradu" navodi se u Miličkovićevom pismu.

Miličković je, preko Kovačevića, predložio da gradonačelnik Podgorice ili neko od njegovih potpredsjednika javno kaže da će novčana naknada za eksproprijaciju imovine „M&V compani“ u iznosu koji je nuđen njegovim komšijama, biti uplaćena na žiro-račun 530-6740-66 NLB Montenegro banka u roku od 30 dana, odnosno najkasnije do ponedjeljka 20. juna.

"Ovo iz razloga da ih spriječim u namjeri da novac ne uplate na fantomsku firmu, a da ja onda sudskim putem istražujem, ispitujem progonim, tužim i potrošim ovo malo života što mi je ostalo, u društvu meni nepoželjnih ljud" naveo je Miličković u pismu, koje je proslijedio i premijeru Igoru Lukšiću, predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću i okružnom tužiocu, Milošu Šoškiću.

Kako dalje navodi Miličković, menadžer Glavnog grada Pavle Radulović ga je uputio da se pismeno obrati Upravi za nekretnine sa ovim predlogom i “pored saznanja da je Glavni grad korisnik eksproprijacije, da on izmiruje obaveze po eksproprijaciji, iz unaprijed obezbijeđenih sredstva sa žiro-računa Ministarstva finansija”.

"Suština njegovog predloga je da za svoj javašluk, nerad, nesposobnost i organizovani kriminal optuži Upravu za nekretnine i sa Glavnog grada skine svu odgovornost" rekao je Miličković.

Bonus video: