Pripadnici Posebne jedinice policije spremni i za Paradu

Ovom pokaznom vježbom pripadnici PJP su u kampu na Zlatici demonstrirali spremnost u sprječavanju narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.
238 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2011. 12:27h

“Građani, vaš skup je zabranjen, raziđite se sa javne površine. U suprtonom, biće primijenjena sila!”, bile su riječi komandira Posebne jedinice policije (PJP) Gorana Jankovića, upućene kolegama u civilu, u ulozi razjarenih protestanata.

Kako buntovna skupina nije odustajala od “divljanja”, pripadnici PJP morali su da stegnu obruč i kordonom, ali i primjenom sile, razbiju postavljene barikade i otjeraju ih.

Ovom pokaznom vježbom pripadnici PJP su u kampu na Zlatici demonstrirali spremnost u sprječavanju narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Takve situacije uglavnom su predvidive u slučajevima sukobljavanja navijačkih grupa, političkih i drugih javnih skupova, kao što je mogla biti i takozvana Parada ponosa, koja, ukoliko se organizatori ponovo ne predomisle, ipak, neće biti održana 31. maja u Podgorici.

U rol-pleju, izvedenom nakon desetodnevne obuke, koju su pohađali pripadnici PJP i Sektora za obezbeđenje ličnosti i objekata, desetine maskiranih službenika sa pancirima, kacigama i štitovima demostrirali su ih kamenice, vatrene barikade i molotovljevi kokteli, ne mogu spriječiti da prodru u “neposlušnu” masu.

Pripadnike PJP obučavali su instruktori turske policije, u organizaciji Misije OEBS-a u Crnoj Gori, kojoj se na kvalitetnoj podršci i uspješnoj saradnji zahvalio komadant PJP Miloš Vučinić.

Galerija

Bonus video: