Dodjela nagrada na PMF-u naboljim osnovcima i srednjoškolcima

Na PMF-u održano je uručenje nagrada najboljim učesnicima takmičenja „Olimpijada znanja- 2011” za učenike osnovnih i srednjih škola.
483 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2011. 19:09h

Povodom uručenja nagrada najboljim učesnicima takmičenja „Olimpijada znanja- 2011” za učenike osnovnih i srednjih škola u oblastima matematike, fizike,programiranja i biologije, održana je svečanost na Prirodno matematičkom fakultetu. Takmičare je pozdravio dekan tog fakulteta, Predrag Stanišić.

U oblasti matematike za šesti i sedmi razred osnovnih škola prvo mjesto osvojili su Ognjen Đuković iz “ Oktoiha” i Nikola Raičević iz “ Štampar Makarija”, drugu nagradu su podijelili Bojan Banjević iz „ Oktoiha” i Danilo Stefanović iz „ Štampar Makarija” i Sanja Kastratović iz „Vuk Karadžića”. Treća nagrada pripala je Andriji Knežević iz „9 maj”.

U kategoriji sedmog i osmog razreda prvu nagradu osvojila Anđela Marković iz “ Štampar Makarija”, drugu su podijelili Ilija Gračanin “ Njegoša” iz Kotora i Dejan Kovač “ Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote, a treće Dejana Stanić „ Pavle Rovinski” i Jelena Ljubojević iz „Drago Milović”.

U kategoriji osmog i devetog razreda prvi je bio Andrija Mrvošević iz “Luka Simonović”, drugu nagradu osvojio je Petar Šćepanović “ Štampar Makarije”, a treće mjesto dijele Savo Ukropina “ Olga Golović”, Rade Nježić iz „Maksim Gorkog”, Vasilije Miranović “ Radojica Perović” i Nebojša Kasalica iz škole „Luka Simonović”.

U kategoriji matematike za učenike srednjih škola prvog razreda najbolja je Milica Dašić iz Gimnazije „Slobodan Škerović”, treću nagradu dijele Valentina Ljubojević iz SMŠ “Mladost” i Nikola Tabaš Gimnazija “Tanasije Pejatović”. Najbolji za druge razrede bio je Anton Đokaj iz Gimnazije “25 maj”, a treće mjesto podijelili su Slađana Krgović Gimnazija “Miloje Dobrašinović” , Elvir Merulić i Slobodan Zeković iz Gimnazije “Slobodan Škerović”. Iz četvrtog razreda nagrađen je drugom nagradom Nikola Beljkaš Gimnazija “Tanasije Pejatović”.

U kategoriji programiranja za srednje škole prvog mjesta nije bilo, dok su drugu nagradu podijelili Boris Tuponja SMŠ “Danilo Kiš” i Vuk Pejović Gimnazija „Slobodan Škerović”, a treće mjesto osvojio je Kosta Pavlović SMŠ “Braća Selić”. Najbolji od učenika sedmog i osmog razreda iz fizike je Grujica Popović “Ratko Žarić”, drugo mjesto je osvojio Marko Petrušić “Olga Golović”, dok su Maja Kuzmanović “ Sutjeska” i Relja Ćalasan “Ratko Žarić” bili treći.

Za učenike osmog i devetog razreda iz fizike najbolja je Jelena Lalić “Mileva Lajović Lalatović”, drugi je Milo Vujačić “Milorad Musa Burzan”.

Treću nagradu podijelili su Mladen Dobrašinović “Radojica Perović”, Nikolina Daković “ Ratko Žarić” i Nebojša Kljajić “Risto Manojlović”.

Kad je u pitanju fizika za učenike prvog razreda srednjih škola najbolji je Danko Petrić iz “Tanasija Pejatovića”, drugi su bili Miodrag Joksimović “ Slobodan Škerović” i Jovan Miljanić iz “Stojana Cerović”, treću nagradu dobila je Selma Bulić iz „Slobodana Škerovića”.

Za drugi razred najbolji je Janko Radulović iz “Stojana Cerovića”, drugi je Grujica Mandić iz “ Slobodana Škerovića”, a treća Tamara Milić iz iste škole.

Prvu nagradu za treće razrede podijelili su Nikola Potpara i Marko Petrić iz “ Tanasija Pejatovića”, a treću su podijelili Marko Bošković i Janko Milatović iz “Slobodana Škerovića”. Aleksa Knežević iz “ Panta Mališića” najbolji je u četvrtom razredu, a njegov drug Marko Bubanja osvojio je treću nagradu.

Za šesti i sedmi razred iz biologije najbolja je Staša Šćepanović iz “ Oktoiha”, drugi je bio Luka Bulatović iz “Vuka Karadžića” ,a treće mjesto podijelili su Dragan Novaković “Jugoslavija” i Jovana Stamatović “Štampar Makarije”.

Za sedmi i osmi razred najbolje su Milica Jelovac iz “ Pavle Rovinski”, Eldina Banda “ 9. maj” , Vladana Marković “ Pavle Rovinski” i Maja Vujisić iz „Sutjeske”, druga je bila njena drugarica Nikolina Rašović, a treće mjesto dijele Ksenija Brakočević iz „Pavla Rovinskog”, Jelka Vuković iz “Rista Manojlović” i Ksenija Zečević iz „Maksim Gorkog”.

Milica Radulović OŠ “Maksim Gorki” osvojila je prvu nagradu za osmi i deveti razred iz biologije, druge su bile Ana Martinović iz te škole i Rabela Osmanović ” 9. maj”. Treću nagradu dijele Milica Krivokapić OŠ “Veljko Drobnjaković” i Branka Sošić iz “ Marka Miljanov”. Iz biologije za prvi razred srednje škole prvo mjesto su podijelili Marija Đačić iz “ Tanasija Pejatović” i Luka Pajović “Slobodan Škerović”, drugu nagradu je dobio Božo Knežević iz “Tanasija Pejatović”,a treću dijele Amra Kazazović ista škola , Dragana Miladinović iz “ Slobodana Škerović” i Murat Đečević iz “ 30. septembra”. Najbolji učenici drugog razreda su Ersin Spahić iz “ Miloja Dobrašinovića” i Armin Korać iz „30. septembra”, a treće mjesto dijele Aldina Bralić iz “ 30. septembra” i Anđela Mijanović iz „Stojana Cerović”.

Prvu nagradu za treće razrede odnijela je u Berane Sara Delević iz SMŠ “Dr Branko Zogović”, drugo mjesto dijele Jelena Knežević iz “Miloja Dobrašinović” i Stefan Kečina iz “Tanasija Pejatovića” , a treće mjesto osvojio je Nebojša Bošković SŠM „Vuksan Đukić”.

Za četvrti razred najbolji je Samir Nurković, “ 30. septembar”, drugu nagradu dobila je Snežana Milić ” Ivan Goran Kovačić”, a treću Maida Mujević „30. septembar”. Predjednik CANU-a Momčilo Đurović je u saradnji sa PMF-om nagradilo posebnim nagradama od 200 eura Nikolu Raičevića (matematika), Janka Radulovića (fizika) ,Vuka Pejovića (programiranje) i Saru Delević (biologija).

Bonus video: