Njemački turisti otvorili sezonu: Dočekani priganicama

Omekšaćemo i „Nekerman” koji će se sigurno vratiti u Crnu Goru, rekao je direktor predstavništva Nacionalne turističke organizacije u Njemačkoj Karlo Petelin
88 pregleda 0 komentar(a)
njemački turisti, Tivat, Foto: Željko Komnenović
njemački turisti, Tivat, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 18.05.2011. 15:27h

Avionom kompanije "Air Berlin", koji je sletio danas na tivatski aerodrom, stiglo je stotinak putnika iz četiri njemačka grada koji će narednih sedam dana ljetovati na budvanskoj rivijeri.

Nacionalna turistička organizacija napravila je aranžman sa nekoliko najznačajnih njemačkih turoperatora, a rotacije čarter letova "Air Berlina" do Tivta obavljaće se svake srijede do 15. septembra.

Najviše razloga za zadovoljstvo imao je Karlo Petelin, direktor predstavništva Nacionalne turističke organizacije u Njemačkoj, koji je istakao da je to prvi organizovani dolazak grupe njemačkih turista na Crnogorsko primorje otkad je Crna Gora postala samostalna.

"Danas je za mene i ne samo za mene, veliki dan. Ovo je prvi čarter let od onog dana kada je Crna Gora postala samostalna. Stiglo je oko stotinu gostiju iz Berlina, Hanovera, Ninberga i Dizeldorfa. Ako Bog da, nadam se da će ovo neće biti i posljednji let i da ćemo nastaviti dobru saradnju sa “Air Berlinom” jer su vrlo raspoloženi za to. Napravili su vrlo lijep doček za sve putnike u Ninbergu. Dijelili su cvijeće, bili su prisutni njihovi mediji. Vrijeme je bilo lijepo, gosti raspoloženi, a let je bio udoban“, rekao je Petelin.

On je istakao da nema ko od značajnijih turoperatora u Njemačkoj da ne sarađuje sa "Air Berlinom".

"To je druga po veličini avio-kompanija u Njemačkoj i sarađuje se velikim turoperatoerima kao što je "Tui", "Tomas Kuk", komplet "Revija grupa", "Janrajzen" i "ITS", preko koga je danas došao najveći broj gostiju", rekao je Petelin dodajući da će NTO omekšati i "Nekerman" koji će se sigurno vratiti u Crnu Goru“.

Portparol NTO Crne Gore Jelena Popović, koja je danas dočekala njemačke turiste na tivatskom aerodromu, istakla je da većina tur-operatora u Njemačkoj, koji sarađuju sa "Air Berlinom", bilježi porast prodaje aranžmana za ljetovanje u Crnoj Gori.

"Svi oni bilježe porast od 20 do 90 odsto. Primjer je "FTI" čiji je porast broja bukinga za 50 odsto veći nego lani.

"ITS" bilježi porast od 90, a "Der tur" od 22 odsto. Od ukupnog kontingenta "Air Berlina" trenutno je prodato 40 odsto aranžmana tokom čitave sezone, a samo za ovaj početni period 60 procenata", rekla je Jelena Popović.

Priganice za dobrodošlicu

Na terminalu tivatskog aerodroma djevojke u crnogorskoj narodnoj nošnji, u organizaciji NTO, turistima iz Njemačke danas su uz osmijeh dobrodošlice dijelile i priganice.

Za prve turiste koji su izašli iz aviona "Air Berlina", bračni par Godelman, Bernharda i Paulu, Turistička organizacije Crne Gore priredila je iznenađenje poklonivši im sedmodnevni aranžman na bazi punog pansiona na Crnogorskom primorju i plaćene avionske karte sa bilo kog aerodroma u Njemačkoj za narednu sezonu.

Bonus video: