Suzavac pao metar i po od Jelka Kacina!

Organizatori ne odustaju od Parade ponosa, ako na njoj jedan vladin prvak održi govor. Podrška stigla i od evropskog parlamentarca koji je osjetio "homofobični" suzavac u Podgorici
0 komentar(a)
Jelko Kacin, Foto: Arhiva Vijesti
Jelko Kacin, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.05.2011. 09:50h

Poslanik Evropskog parlamenta Jelko Kacin govorio je na konferenciji za novinare organizatora Parade ponosa, koja je trebalo da se održi 31. maja i dao punu podršku toj inicijativi.

Kacin je rekao da je bio na koncertu hrvatske grupe "Lollobrigida", povodom svjetskog dana protiv homofobije i da je osjetio suzavac koji je aktiviran na terasi KIC-a. Kacin je rekao da je suzavac pao metar i po iza njega.

"Uvjeren sam da će se organizatori sa državnim organima dogovoriti i da će se pa Parada održati što prije", rekao je kacin i naglasio da bi to bila pozitivna promocija Crne Gore.

Organizatori odložene Parade kažu da su voljni da se dogovore sa Vladom ali imaju dva zahtjeva:

  • da se organizaciji pridruži potpredsjednik Vlade Duško Marković, resorni ministar Ferhat Dinoša ili premijer Igor Lukšić koji bi trebalo da se pojave na Paradi i održe govor
  • da državne institucije u pisanoj formi počnu komunikaciju sa organizatorima Parade

Organizatori su juče rekli da odlažu paradu, ali nijesu precizitrali datum kada će se održati. Rečeno je da Vlada daje samo deklarativnu podršku i da to nije dovoljno.

Paradu organizuju NVO na čelu sa "LGBT forum progres".

Bonus video: