Propali pregovori sa Opštinom, u TV Budva nastavljen štrajk

Štrajkački odbor budvanske medijske kuće odlučio je da nastavi obustavu rada do daljeg, sve dok od Opštine ne dobiju konkretne predloge za izlazak iz višegodišnje finansijske krize
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2011. 15:07h

Ni razgovor sa novim lokalnim rukovodstvom nije razuvjerio zaposlene u Televiziji Budva, koji su odlučili da nastave štrajk do ispunjenja zahtjeva - isplate šest zaostalih plata, toplih obroka, regresa, te uplate 28 doprinosa na zarade.

Štrajkački odbor budvanske medijske kuće odlučio je da nastavi obustavu rada do daljeg, sve dok od Opštine ne dobiju konkretne predloge za izlazak iz višegodišnje finansijske krize u kojoj se nalazi televizija.

U proteklih 20 dana, koliko se zaposleni nalaze u štrajku, na programu televizije emituje se samo glavna informativna emisija u trajanju od deset minuta, a na ekranu je upozorenje zaposlenih o razlozima ulaska u obustavu rada.

Sastanku, koji je prekjuče održan u kabinetu gradonačelnika, pored prvog čovjeka opštine Lazara Rađenovića, te tročlanog štrajkačkog odbora, prisustovavali su i glavna administratorka Snežana Šćepanović i načelnik za finansije Mihailo Đurović, te dosadašnji vršilac dužnosti direktora TV Mili Prelević.

Ništa napismeno, samo razgovorom

“Pozitivna stvar je to što se sastanak desio i što smo razgovarali. Time se sve završava - sve ono što je pozitivno. Nakon toga smo dobili opservaciju od rukovodstva Opštine da je televizija potrebna gradu, te da će uraditi reorganizaciju kako televizije, tako i ljudstva. Ništa napismeno nijesmo dobili. Povodom naših zahtjeva o isplatama zaostalih zarada, pomenuto je da nemaju magični štapić. Ni radnici nemaju magični štapić kada su u pitanuju računi za struju i vodu. Zato nastavljamo sa štrajkom”, kazao je za „Vijesti“ predsjednik Štrajkačkog odbora Njegoslav Milošević.

Štrajk u Televiziji pokrenut je na inicijativu sindikalne organizacije pri Uniji samostalnih sindikata, koju je podržao i dio radnika koji su u sindikalnoj organiziji pri SSCG.

Sindikat je još ranije saopštio da će podnijeti tužbu protiv odgovornih za situaciju u kojoj se našao taj elektronski medij.

Opština planira da ozdravi televiziju

Povodom naših zahtjeva o isplatama zaostalih zarada, pomenuto je da nemaju magični štapić.

Ni radnici ga nemaju kada su u pitanju računi za struju i vodu, kazao je Njegoslav Milošević

U Opštini planiraju da spoje TV i Radio Novo opštinsko rukovodstvo rješenje problema u TV Budva vidi u smanjenju broja radnika, te očekuje da će najmanje njih 20, kroz socijalni program i davanje otpremnina, napustiti tu medijsku kuću.

Jedna od solucija je i spajanje Televizije sa Radio Budvom, koja je jedno od rijetkih preduzeća u metropoli turizma koje se proteklih godinu i po uspješno borilo sa krizom.

Formiranjem jednog preduzeća, te postavljenjem čelnih ljudi Radija da vode buduću medijsku kompaniju, Opština planira da „ozdravi“ televiziju, koja je u protekle dvije godine doživjela pravi sunovrat.

Bonus video: