Misterija kante za đubre u napuštenom domu za stare

Sagovornik “Vijesti” blizak istrazi kazao je juče da vještak pretpostavlja da je vatra buknula spolja, a ne iznutra
293 pregleda 6 komentar(a)
Dom za stare Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Dom za stare Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 07.04.2018. 06:40h

Požar, u kome je preksinoć do temelja izgorio Dom francuskih penzionera „Seniorabris“ u Zoganju kod Ulcinja, vjerovatno je podmetnut. To pokazuju prvi nalazi istrage u koju je, osim inspektora policije, uključen i vještak za požare i havarije.

Sagovornik “Vijesti” blizak istrazi kazao je juče da vještak pretpostavlja da je vatra buknula spolja, a ne iznutra.

“U pitanju je kanta bačena na objekat u kojoj je bilo opušaka ili nešto slično. Dodatna vještačenja utvrdiće da li je kanta bačena namjerno ili slučajno, i šta se tačno nalazilo u njoj”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

U trenutku izbijanja požara u objektu nije bilo nikog. Prema nezvaničnim informacijama, šteta je navodno milionska, ali je objekat bio osiguran.

Načelnik Službe spasavanja Fljamur Selović kazao je da je požar izbio na krovnoj konstrukciji montažnog objekta.

“O požaru smo obaviješteni u 22.35 sata. Odmah smo sa dvije cistijerne pošli na lice mjesta, ali je vatra već bila zahvatila cijeli objekat”, kazao je Selović “Vijestima”.

Vatrogasci su uspjeli da iz objekta izvuku nekoliko kreveta, televizora i plinskih boca.

“Do tri sata poslije ponoći gasili smo požar, ali objektu nije bilo spasa. Pretpostavljam da je vatra dugo tinjala na krovu sve dok nije pao. Tada su nas pozvali, ali već je bilo kasno “, kazao je Selović.

Iz policije je juče popodne nezvanično rečeno da ispituju da li je do požara došlo, kako sumnjaju, zbog nesavjesnog ponašanje zasad nepoznate osobe koja je u kanti za smeće odložila neki zapaljeni predmet.

Dosadašnji suvlasnici, Ulcinjanin Jusuf Đokić, koji ima i državljanstvo Francuske, i Francuzi Filip Monerat, Pjer Malaj, Maurice Espozito, Kristian Mantier i tamošnja firma „Jade“, u posljednje vrijeme nijesu poslovali rentabilno. Firma je zbog toga zatvorena 31. marta, a još nije poznato ko je trebalo da preuzme firmu.

Direktor firme Florina Muharemović kazala je da je u šoku i da ne zna da li je požar izazvan namjerno ili slučajno. Ona je potvrdila da je u posljednje vrijeme firma poslovala na ivici rentabilnosti.

“Objekat smo zatvorili 31. marta i sedam radnika je otišlo kući. Trebalo je da firmu preuzme drugi vlasnik, ali ne znam o kome se radi. Tog dana iz firme sam izašla oko tri popodne. Ništa nije ukazivalo da će doći do katastrofe”, kazala je ona “Vijestima”.

Bivši zaposleni radnik, koji je želio da ostane anoniman, kazao je da je slučaj “sramota za Zoganje”.

“Ne znam ko je to mogao da uradi. Zoganje je mirno mjesto, mi kuću i ne zaključavamo. Ovo je sramota”, kazao je on.

Bonus video: