Građanima Tivta besplatne sadnice

Turistička organizacija Tivta, u okviru manifestacije „Dani magnolije“, osamnaesti put priređuje tradicionalnu akciju „Turistički cvijet“.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2011. 15:57h

Cilj akcije je animiranje građana da daju svoj doprinos uređenju grada uoči početka ljetnje turističke sezone.

Kao i ranijih godina, žiri tivatske TO biraće najljepše uređena dvorišta, najuređenije dvorište ispred stambeno-poslovnog prostora, najljepši balkon, najljepšu živu ogradu, najljepše stablo magnolije i originalnost u hortikulturnom uređenju prostora.

Kako je najavljeno, stručna komisija obilaziće teren do 25. maja, kada će sumirati rezultate i proglasiti najbolje.

Turistička organizacija Tivta će, u sklopu akcije, ispred svojih prostorija, u Ulici palih boraca, u utorak, 17. maja, u 11 časova, organizovati besplatnu podjelu sadnica cvijeća građanima Tivta iz rasadnika „Mondo Verde“ iz Radanovića.

„Želja nam je da motivišemo građane da što više i ljepše ukrase svoje balkone i prostor u kojem žive, a sve u zajedničkom cilju - da nam grad izgleda ljepše uoči nastupajuće turističke sezone“, poručuju iz tivatske TO.

Uoči Svjetskog dana zaštite životne sredine (5. jun), sa JPU „Bambi“, ekološkom sekcijom OŠ „Drago Milović“, Dječjim savezom i Komunalnim preduzećem, TO organizuje sadnju adekvatnog biljnog rastinja na Trgu magnolija, nakon čega će organizovati i edukativni čas povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine. Na njemu će govoriti ing. hortikulture Tanja Krstović, koja je ujedno i stručni konsultant akcije „Turistički cvijet 2011“.

Bonus video: