Srednja Medicinska škola proslavila 39. rođendan

Direktor škole se zahvalio prisutnim gostima na dolasku nakon čega je u svom obraćanju kazao koliko je i zašto bitno obilježavanje ovog jubileja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2011. 18:08h

Srednja Medicinska škola obilježila je 39 godina postojanja prigodnim programom u prostorijama škole.

Početak zvaničnog programa započeto je državnom himnom i recitovanjem stihova učenice škole nakon čega se prisutnim đacima, roditeljima i ostalim gostima obratio direktor škole Branimir Kostić koji je uručio nagrade najboljim učenicima škole poklonivši im ruže i diplome.

Najbolja učenica prvog razreda je Sofija Stevović, drugog Dunja Kostić, trećeg Emilija Delević i Anđela Brnović a četvrtog Jovana Šuškavčević, Dragana Stojić i Džana Lukač koja je ujedno i đak generacije.

Direktor škole se zahvalio prisutnim gostima na dolasku nakon čega je u svom obraćanju kazao koliko je i zašto bitno obilježavanje ovog jubileja, dajući u uvid i mnoge novosti koje su urađene u korist učenika.

Najbolja učenica prvog razreda je Sofija Stevović, drugog Dunja Kostić, trećeg Emilija Delević i Anđela Brnović a četvrtog Jovana Šuškavčević, Dragana Stojić i Džana Lukač koja je ujedno i đak generacije

"Rođendan naše škole je lijepa prilika da se okupimo imajući u vidu da je ovo čak 39 put obilježavanja dana škole, a četvrta u novoj zgradi. Naši učenici su postigli odlične rezultate na raznim takmičenjima a procenat prolaznosti na kraju školske godine je 95 posto. Školu pohađa 1.272 učenika o čijem obrazovanju brine 70 profesora, 38 saradnika na sedam smjerova. Veliko zadovoljstvo pričinjava podatak da je 60 odsto svršenih maturanata upisalo je fakultete", navodi Kostić.

On je kazao da su za vrijeme zimskog raspusta iz sopstvenih sredstava finansirali pretvaranje atomskog skloništa u amfiteatar sa 100 mjesta, otvorili multimedijalnu salu sa 200 mjesta, opremili kabinet za kozmetologiju, ugradili tri interaktivne table u kabinetu.

"Kupili smo i deset laptopova, projektora i projekcionih platana za osavremenjavanje nastave", kazao je Kostić.

U toku proslave izveden je komad „Kako se ko rodi” koji je oduševio prisutne, a predstavilo se folklorno društvo KUD „Željezničar” čiji su članovi učenici škole.

Bonus video: