Grad koji prednjači

U Nikšiću uručene zahvalnice dobrovoljnim davaocima krvi

Nikšić i prošle godine bio grad sa najvećim brojem dobrovoljnih davalaca i pohvalio klub „Romi“, jedinstven na ovim prostorima.
108 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2019. 15:40h

Povodon Dana dobrovoljnih davalaca krvi predsjednik opštine Nikšić Nebojša Radojičić organizovao je prijem onih koji su do sada dali 5, 10, 20, 30 i 50 puta dragocjenu tečnost i tom prilikom su im uručene i zahvalnice.

Radojičić se zahvalio svima koji su dajući krv drugima spašavali živote i iskazao zadovoljstvo što je Nikšić po broju dobrovoljnih davalaca uvijek prvi u Crnoj Gori, kao i što se sve veći broj mladih odlučuje da da dragocjenu tečnost.

Goran Damjanović, predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta, je kazao da je Nikšić i prošle godine bio grad sa najvećim brojem dobrovoljnih davalaca i pohvalio klub „Romi“, jedinstven na ovim prostorima, koji je uz davaoce kluba "Kombinat aluminijuma" proglašen najaktivnijim klubom dobrovoljnih davalaca krvi.

Dragan Nikolić, zamjenik predsjednika OOCK Nikšić, kazao je da grad podno Trebjese ima najviše klubova dobrovoljnih davalaca u Crnoj Gori, ukupno 11.

Najstariji i najbrojniji klub je Udruženje Željezare, koje je osnovano 1960. godine, dok je najmlađi klub "Taxi maxi", osnovan ove godine.

"U odnosu na ukupan broj datih jedinica krvi u Crnoj Gori dobrovoljni davaoci iz Nikšića su dali blizu 40 odsto, što je više nego odličan rezultat, po čemu je Nikšić ponovo najbolji u Crnoj Gori, jer je crnogorski prosjek oko 20 odsto", kazao je Nikolić.

Neđo Zečević i Radan Kostić dali su krv 50 puta, a Zoran Jauković i Milan Kovačević 30.

Za 20 davanja priznanje je dobilo šest dobrovoljnih davalaca, za deset 21, a za pet 26.

Galerija