U Danilovgradu u srijedu dan žalosti

Dan žalosti obilježava isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Danilovgrad, javnim preduzećima, čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na području Opštine Danilovgrad
2393 pregleda 1 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: PR Centar
Danilovgrad, Foto: PR Centar

U Danilovgradu je srijeda, 27. februar, proglašen danom žalosti, povodom tragične smrti koja se desila u ponedjeljak, kada je, vršeći poslove na otklanjanju posledica nevremena, stradao izvršavajući radne zadatke, Rade Vujović.

U Odluci, koju je donijela predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, navodi se da se Dan žalosti obilježava isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Danilovgrad, javnim preduzećima, čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na području Opštine Danilovgrad.

"Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode danu žalosti. Za vrijeme dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mjestima", kaže se u Odluci.

Lokalni javni emiter, Radio Danilovgrad će, kako se dodaje, svoj program prilagoditi obilježavanju dana žalosti, na način što će emitovati program koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju ovog dana, saopšteno je iz PR Centra.

Bonus video: