Plesni klub „Alemane“ na takmičenju u Atini osvojio 16 medalja

Od "Alemaninih" takmičara najuspješniji su bili plesači iz Plužina koji su osvojili četiri zlatne i tri srebrne medalje.
129 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 07:51h

Na međunorodnom takmičenju u latino-američkim i standardnim plesovima koje je održano u Atini članovi plesnog kluba "Alemana" iz Plužina, Nikšića i Žabljaka osvojili su 16 medalja – devet zlatnih, šest srebrnih i jednu bronzanu.

"Na takmičenju je učestvovalo oko 550 plesnih parova iz 25 zemalja i mi smo bili jedini predstavnici Crne Gore. Poveli smo 18 parova koji su se takmičili u kategorijama D1, D2 i D3, mlađim pionirima i pionirima i mlađim omladincima i omladincima" kazao je direktor "Alemane" Nikola Vemić.

Takmičari iz Plužina

Od "Alemaninih" takmičara najuspješniji su bili plesači iz Plužina koji su osvojili četiri zlatne i tri srebrne medalje. Zlatom su se okitili Nevena Vojinović i Milun Bajagić, Maja Adžić i Danilo Radojičić, Sara Avramović i Vojin Bjelaković i Zorica Niković i Mišo Bakrač, dok su srebrne medalje osvojili Danica Knežević i Radoje Ćalasan, Tamara Cicmil i Matija Tijanić i Milena Bakrač i Risto Blagojević.

Takmičari iz Nikšića

Njihovim drugarima iz Nikšića pripalo je pet medalja – tri zlatne i dvije srebrne. Kristina Šćepović i Dimitrije Vlahović, Ana Miladinović i Slobodan Magovčević i Bojana Rmandić i Ognjen Ravić osvojili su zlatne medalje, dok su parovi Marija Bjelica i Nikola Miličić i Radmila Šćepanović i Stefan Šušić osvojili srebro.

Takmičari sa Žabljaka

Plesači „Alemane“ sa Žabljaka osvojili su dvije zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju. Zlato je pripalo Milici Kovačević i Mihailu Bojiću i Kseniji Vukićević i Miću Novoselu, srebro Nađi Stijepović i Vasiliju Vukićeviću i bronza Ivani Joksimović i Luki Bojović.

"Ovo je izvanredan uspjeh plesača iz Nikšića, Žabljaka i Plužina. Krajem juna učestvovaćemo na međunarodnom takmičenju u Budvi nakon čega idemo na zasluženi odmor do početka nove sezone koja kreće 1. septembra", kazao je Vemić.

Organizatori takmičenja u Atini bili su Međunarodna plesno-sportska organizacija, Plesni savez Grčke i plesni klub „Asteras“ iz Pireja.

Galerija

Bonus video: