Peticija građana uspjela: Mir se vratio u Plužine

Predstavnici potpisnika peticije za vraćanje mira u Plužinama, na čijim ulicama su u posljednje vrijeme učestale tuče, razgovarali su sa Draganom Blagojevićem, načelnikom policje u Nikšiću, koja pokriva i Pivu.
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 20:26h

„Umjesto da odgovaramo na pokušaje reagovanja, sastali smo se sa prvim čovjekom PJ. Rekli smo da je od objavljivanja peticije u „Vijestima“, situacija promijenjena i da je u Plužinama protekao miran vikend, što odavno nije bio slučaj. Očigledno da je, čim je vrh policije u Nikšiću saznao šta se događa, odmah efikasno reagovao“ rekao je „Vijestima“ jedan od petorice mladića, nakon sastanka.

Građani su, nakon prvomajskih praznika, koje je obilježilo niz masovnih tuča, potpisivali peticiju sa zahtjevom da policija preduzme mjere i izrazili želju da razgovaraju sa načelnikom.

Blagojević ih je tada pozvao da dođu kad god žele i podsjetio da za efikasnije rješavanje sporova kod nadležnih sudova, pored saznanja pojedinaca, podrazumijeva i prijave od strane oštećenih protiv građana za koje sumnjaju da ih ugrožavaju, ali i policajaca za koje smatraju da ne reaguju.

Bonus video: