NVO spremna da pomogne Opštini Budva u prevazilaženju krize

Opština drži u zakupu kompleks od 2,2 miliona kvadrata u zaleđu plaže, koji osim autokampa, obuhvata i dio na kome je izgrađeno nekoliko fudbalskih terena.
77 pregleda 0 komentar(a)
Plaža Jaz, Foto: Arhiva "Vijesti"
Plaža Jaz, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.05.2011. 20:36h

Opština Budva i Fudbalski klub “Mogren“ mogli bi ovog ljeta da osvježe svoju dosta “presahlu” kasu, nakon što je NVO “Jaz - Mrčevo polje“ izrazila spremnost da zaključi aneks ugovora kojim im se dozvoljava zakup velikog parking prostora u zaleđu plaže Jaz, nekadašnjeg auto-kampa.

Do avgusta važi ugovor Opštine Budva i NVO “Jaz - Mrčevo polje” o zakupu kompleksa od 2,2 miliona kvadrata u zaleđu plaže, koji osim autokampa, obuhvata i prostor na kome je izgrađeno nekoliko fudbalskih terena, te koncertni prostor na kome su unazad nekoliko godina organizovani muzički spektakli svjetskih zvijezda.

Ugovorom, koji Opština i NVO zaključuju već drugu godinu zaredom, predviđeno je da lokalna uprava na račun te nevladine organizacije mjesečno za zakup uplaćuje 5.000 eura. Jasno je naznačeno da se prostor koristi isključivo za estradne i sportske aktivnosti.

Predstavnici NVO “Jaz - Mrčevo polje“ razgovarali su sa novim gradonačelnikom Lazarom Rađenovićem o njihovim planovima, te je postignut dogovor o produženju ugovora i za narednu godinu i načinu izmirivanja duga od 20.000 eura.

Ističući da će ugovor biti produžen i nakon avgusta, kada ističe, predsjednik Odbora za povraćaj imovine NVO “Jaz-Mrčevo polje” Dragan Buzdovan kazao je da je Opštini ponuđeno da sa njima zaključi aneks ugovora kojim im se dozvoljava i organizovanje parking usluga na prostoru autokampa, jednom od najvećih na budvanskoj rivijeri, koji raspolaže sa više od 1.000 mjesta.

“Da li će to raditi Opština, odnosno njeno preduzeće “Parking servis”, ili FK ”Mogren”, još nije precizirano. Željeli smo da im i na ovaj način, kroz ostvarenje prihoda od parking prostora, pomognemo u prevazilaženju teške finansijske situacije”, kazao je Buzdovan.

On je rekao da je sa Opštinom dogovorena i isplata duga, te da je riječ o manjoj sumi.

“Svako drugi ko pokuša da mimo dogovora preuzme gazdovanje parkingom, smatraćemo da je nezakonito ušao u našu imovinu”, upozorio je Buzdovan.

Do prošle sezone, gotovo punu deceniju, autokamp je u zakup držalo nekoliko bivših radnika Hotelske grupe “Budvanska rivijera”, što je osporavala NVO “Jaz - Mrčevo polje“, smatrajući to nezakonitim poslom, jer je riječ o njihovoj imovini.

NVO “Jaz- Mrčevo polje” okuplja oko 620 vlasnika zemlje u toj, jedino preostaloj neizgrađenoj uvali na primorju. Njihov osnovni cilj je zaštita imovine od uzurpacije.

Bonus video: