Direktor škole "Luka Simonović" Vuko Nikolić podnio ostavku

Nikolića je ministar postavio na mjesto v.d. direktora škole na rok od šest mjeseci što je naišlo na negodovanje nastavnika, ali i učenika i roditelja zbog čega su štrajkovali.
340 pregleda 0 komentar(a)
Vuko Nikolić, Foto: Svetlana Mandić
Vuko Nikolić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.05.2011. 14:40h

V.d. direktora škole "Luka Simonović" iz Nikšića Vuko Nikolić, kako saznaju "Vijesti", podnio je jutros neopozivu ostavku ministru prosvjete Slavoljubu Stijepoviću.

Nikolić je "Vijestima" kazao da ne želi nista da komentariše ali "Vijesti" su saznale da je u 13 časova Nikolić zakazao vanrednu sjednicu Nastavničkog vijeća koja je trajala svega deset minuta i na kojoj je zaposlene obavijestio da je ministru podnio ostavku zbog "lošeg prijema od strane nastavnika, roditelja i učenika".

“Na vanrednoj sjednici v.d. Nikolić nas je obavijestio da je, prema njegovim riječima, podnio nepozivu ostavku ministru prosvjete. Ostajemo pri stavu većine članova Nastavničkog vijeća da nam je radi regularnog završetka nastavne godine pod hitno neophodan direktor i smatramo da Blagutina Kneževića treba vratiti na tu funkciju” kazala je u ime Nastavničkog vijeća nastavnica Ljiljana Kruška.

Nikolića je ministar postavio na mjesto v.d. direktora škole na rok od šest mjeseci što je naišlo na negodovanje nastavnika, ali i učenika i roditelja, zbog čega su prvo nastavnici, pa onda i djeca, štrajkovali.

Nastavnici su tražili da im iz Ministarstva prosvjete objasne zašto je Nikolić 66 dana nakon isteka roka postavljen za direktora i tražili da se na to mjesto ponovo postavi Blagutin Knežević koji je do tada obavljao tu funkciju.

Nastavnicima takođe nije bilo jasno zašto je Nikolić izabran za vršioca dužnosti kada niko od prijavljanih kandidata za direktora, među kojima je bio i Nikolić, nije zadovoljavao tražene uslove.

Pošto im zahtjev nije uslišen nastavnici su 21.aprila obustavilu nastavu. Škole nije bilo ni prvog dana nakon Vaskršnjih praznika, 26.aprila.

Toga dana zaposleni su nakon višečasovnog razgovora sa predstavnicima resornog ministarstva obustavili štrajk a od nadležnih tražili daispitaju da li je "Nikolić za vrijeme studiranja bio sankcionisan godinu dana zbog švercovanja ispita".

To isto su tražili i roditelji i Ministarstvu prosvjete postavili rok da im o regularnosti diploma Nikolića odgovore do 5.maja.

Odgovor nijesu dobili ni roditelji ni nastavnici ali je zato uslijedila Nikolićeva ostavka.

Bonus video: