Radio prenos iz automobila u 15.05 prekinuo memorijalni meč Zvezda-Partizan

"Kup Maršala Tita" počeće 9.maja, a nastupiće ekipe koje će nositi imena "velike četvorke", Partizana, Zvezde, Hajduka i Dinamo...
81 pregleda 0 komentar(a)
utakmica, Foto: Željko Komnenović
utakmica, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 04.05.2011. 15:21h

Proglas CK KPJ koji je tačno u 15.05 na talasima Radio Beograda i udruženih radio stanica Jugoslavije objavio vijest o smrti Josipa Broza Tita i zvuk sirene nakon toga prekinuo je na terenu "Dribling" u gradskom parku memorijalni susret u malom fudbalu, "reprizu" čuvenog meča Hajduk-Crvena Zvezda na Poljudu 1980. godine.

"Generalni Konzulat SFRJ" iz Tivta ovim memorijalnim susretom i prikladnim čituljama u dnevnoj štampi nastavio je tako višegodišnju tradiciju obilježavanja odlaska sa životne i istorijske pozornice "najvećeg sina naroda i narodnosti".

umjesto "bilih" i "crveno belih" dresova bili su dresovi beogradskih vječitih rivala Partizana i Zvezde koje su nosili igrači iz Budve i Tivta, a radio prenos puštan iz automobila.

Minut ćutanja igrača i publike i pjesma "Druže Tito mi ti se kunemo" i ovaj put su bili najznačajni dio performansa koji Generalni Konzulat SFRJ na čelu Markom Perkovićem obilježava uvod u svoju najznačajniju manifestaciju, proslavu 25. maja u Tivtu.

Prije toga 9. maja na terenu u gradskom parku počeće turnir u malom fudbalu "Kup Maršala Tita" na kome će nastupiti ekipe koje će nositi imena nekadašnjih jugoslovenskih fudbalskih klubova počev od "velike četvorke", Partizana, Zvezde, Hajduka i Dinama.

U Generalnom konzulatu SFRJ kažu da za turnir na kome je prošle godine trijumfovala ekipa cetinjskog Lovćena vlada veliko interesovanja, a već je prijavljeno desetak ekipa.

Bonus video: