Rušenje hotela Tamaris u Igalu odloženo za jesen

Kompanija „Vektra Montenegro”, koja je krajem 2007. godine preuzela HTP „Boka”, tada je najavila da će u izgradnju četiri hotela uložiti 360 miliona eura.
109 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2011. 16:16h

Rušenje hotela “Tamaris” u Igalu, koje je trebalo da počne ovih dana, odloženo je za jesen.

Gradonačelnik Dejan Mandić pismom se obratio menadžmentu “Vektra Boke”, koja je vlasnik objekta, predlažući da planirano rušenje odlože jer je u Igalu turistička sezona već počela. Izgleda da su u “Vektra Boki” predlog prihvatili objeručke.

Oni su još lani dobili dozvolu za rušenje hotela sagrađenog prije pola vijeka, ali su tek nedavno sa građevinskom kompanijom “Cijevna komerc” potpisali ugovor o rušenju te osmospratnice u centru Igala i gradnji novog hotela čiji je početak najavljen za jesen.

Iz “Vektra Boke” je saopšteno da će se rušenje obavljati „neagresivnom metodom“ bez miniranja objekta i da će se koristiti najsavremenija mehanizacija koja neće izazivati veliku buku.

Objasnili su da će se rušenje izvoditi unutar gradilišta i da neće ometati prolaznike.

Kompanija “Vektra Montenegro”, koja je krajem 2007. godine preuzela HTP “Boka”, tada je najavila da će u izgradnju četiri hotela, koje je prema ugovoru bila dužna da završi za tri godine, uložiti 360 miliona eura.

Obećano je i da će ulaganja biti šestostruko veća od ugovorenih obaveza i da će do 2010. godine biti izgrađeno ukupno 200.000 matara kvadratnih hotelskih objekata.

Dragan Brković, predsjednik „Vektre Montenegro“, u čijem je vlasništvu već tri i po godine i „Vektra Boka“, jesenas je na promociji idejnog arhitektonskog rješenja za hotel “Igalo” obećao da će njihova kompanija do kraja mandata gradonačelnika Mandića sagraditi “najbolje i najmodernije hotele na Jadranu”.

On je tada najavio da će graditi hotele “Tamaris”, “Igalo” i “Boka”, te rekonstruisati “Plažu”.

Iz “Vektra Boke” su kašnjenje sa početkom gradnje hotelskih kapaciteta objašnjavali nepostojanjem urbanističko-tehničkih uslova, a kada je usvojena planska dokumentacija, izgovor je bila ekonomska kriza.

Bonus video: