Zaposleni u TV Budva stupili u štrajk

Nije ispunjen ni jedan od njihovih zahtijeva, prije svih isplata šest zaostalih zarada, doprinosa i ostalih naknada
56 pregleda 0 komentar(a)
TV Budva, Foto: Vuk Lajović
TV Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.04.2011. 12:16h

Zaposleni u TV Budva stupili su u štrajk, nakon što nije ispunjen ni jedan od njihovih zahtijeva, prije svih isplata šest zaostalih zarada, doprinosa i ostalih naknada.

Nakon što je prije četiri dana održan štrajk upozorenja te od Savjeta traženo da odredi minimum procesa rada, sindikalna organizacija pri Uniji samostalnih sindikata, proglasila je štrajk.

Petočlani Savjet, kako je saopšteno iz sindikata nije im dostavio minimum procesa rada, tako da je odlučeno da će zaposleni jedino odrađivati glavnu informativnu emisiju "Polis" u trajanju od deset minuta, dok ostataka programa će se odnositi na reklame i muzički program.

Savjet TV Budva , trebao je da se sastane sa novim gradonačelnikom Lazarom Rađenovićem, te umjesto pet člnova koliko broji ovo tijelo, odgovorno za rad medijske kuće, na sastanku je bilo svega dva člana.

Osim , razgovora o trenutnoj situciji u TV Budva, Savjet je trebao da predloži i kandidata za novog direktora, imajući u vidu da je oglas odavno završen, a da je u prethodnih dvije godine u pologodišnjim mandatima tu funkciju, kao vršilac dužnosti pokrivao Mili Prelević.

Sindikat je još ranije saopštio da će podnijeti tužbu protiv odgovornih za situaiciju u kojoj se nalšao ovaj elektronski medij, te ostao izričit da neće dozvoliti da na mjestu diorektora i dalje bude Prelević.

Odluku o štrajku prihvatila je i druga sindikalna organizacija, te su se zaposleni potpisali, a kao rješenje izlaska iz krize, među zaposlenima trenutno vlada mišljenje da treba uvesti stečaj u TV Budva.

Bonus video: