Sindikat pozvao građane na prvomajsku protestnu šetnju

Prvomajska protestna šetnja, u organizaciji USSCG, krenuće sa Trga Republike u 11 sati, a ispred zgrade Vlade predstavnici Unije pročitaće Prvomajsku poruku.
0 komentar(a)
USSCG Prvi maj, Foto: Arhiva Vijesti
USSCG Prvi maj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.04.2011. 13:36h

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je sve zainteresovane da se pridruže prvomajskoj protestnoj šetnji koja će se održati u nedjelju.

Protestnom šetnjom, pod nazivom "Probudi se radnička Crna Goro", predstavnici Unije žele da Vladu i nadležne institucije upozore na neodrživ ekonomsko-socijalni položaj zaposlenih i građana zbog drastičnog pada životnog standarda, koji je izazvalo naglo poskupljenje cijena osnovnih životnih namirnica, goriva i druge robe i usluga.

"Želimo Vladi da ukažemo na obavezu poštovanja socijalnog dijaloga, posebno kada su u pitanju izmjene i dopune Zakona o radu u vezi kojih su socijalni partneri postigli konsenzus koji Vlada nije ispoštovala", poručili su iz USSCG.

Prvomajska protestna šetnja krenuće sa Trga Republike u 11 sati, a ispred zgrade Vlade predstavnici Unije pročitaće Prvomajsku poruku.

Šetnja će se nastaviti do platoa ispred zgrade Tehničkih fakulteta što je ujedno i završna tačka maršrute.

Bonus video: