Studentski parlament UCG javno opomenuo Bobana Batrićevića

Batrićević je kazao “Vijestima” da iako je uputio izvinjenje, stoji iza svega što je rekao, jer je “bio isprovociran ljudima koji predstavljaju vladajući lobi”.
148 pregleda 0 komentar(a)
Studenti, Foto: Ivan Petrušić
Studenti, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 28.04.2011. 10:59h

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore izrekao je javnu opomenu predstavniku studenata Filozofskog fakulteta Bobanu Batrićeviću zbog nedoličnog ponašanja na vanrednoj sjednicu održanoj 18. aprila.

Iz te studentske organizacije objasnili su da je sjednicu prekinulo “agresivno postupanje i ugrožavanje rada Parlamenta od strane Batrićevića, koji je nakon toga parlamentu uputio izvinjenje.

“Ponašanje i način komunikacije koji je ispoljio predstavnik Batrićević suprotno je principima rada Studentskog parlamenta i akademskog ponašanja uopšte. Pozivanje na fizički obračun nije dovelo samo do odlaganja sjednice već i do zabrinosti za bezbjednost i dalje funkcionisanje parlamenta”, stoji u saopštenju.

Iz Studentskog parlamenta ocijenili su da je njegovo ponašanje neprihvatljivo, te da je pokazao nepoštovanje prema ostalim predstavnicima studenata, institucija Studentskog parlamenta, kao i prema samim studentima.

Batrićević je kazao “Vijestima” da iako je uputio izvinjenje, stoji iza svega što je rekao, jer je “bio isprovociran ljudima koji predstavljaju vladajući lobi”. On je istakao da je Studentski parlament uskratio pravo studentima Filozofskog fakulteta da imaju svoje predstavnike u toj organizaciji.

“Konstitutivna sjednica je održana prije nego što su završeni izbori na našem fakultetu i našim studentima je uskraćeno da se kandiduju za studentska tijela. Konsultovaćemo pravnike kako bi utvrdili da li je sjednica mogla biti održana na takav način”, poručio je on.

Prema njegovim riječima Studentski parlament finansijski nije podržavao Filozofski fakultet i poručio da bi finansije tog tijela trebao neko da provjeri zbog mogućih pronevjera.

Iz Studentskog parlamenta saopštili su i da ih predstavnici Filozofskog fakulteta u Nikšiću ni jednom do sada nijesu upoznali sa akcijama koje su u bliskoj prošlosti organizovali, a iz tog studentskog tijela smatraju ih “pokušajem medijske promocije i lične afirmacije pojedinca”.

“Neinformisanjem parlamenta i predstavnika studenata sa ostalih fakulteta i pokretanjem akcije protesta koja se tiče kompletne studentske populacije, a pritom javno pozivati studente da se priključe, po našem mišljenju predstavlja vještačko dijeljenje studentske populacije. To nas takođe navodi da pomislimo da je ovo pokušaj medijske promocije i lične afirmacije pojedinaca.

Podjela studentske populacije na Univerzitetu nema i svaka druga tvrdnja je neistinita”, piše u saopštenju te studentske organizacije.

Kako se navodi u saopštenju predstavniku studenata Filozofskog fakulteta Bobanu Batrićeviću Studentski parlament izrekao je javnu opomenu zbog nedoličnog ponašanja.

Bonus video: