Stanari se žale na kamione "Krolinga" koji voze po trotoaru (video)

Zbog čestih prolazaka kamiona oštećene su stepenice zgrade, trotoar, ali i fasada.
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2011. 16:40h

Stanari zgrada u Zmaj Jovinoj ulici na Starom aerodromu žalili su se Komunalnoj policiji zbog toga što je pješački prilaz zgradama od decembra građevinska firma „Kroling” koristila kao prolaz za kamione do zgrade koja je u fazi izgradnje.

"Ugrožen je pješački prolaz ispred zgrade, jer su do Vaskršnjih praznika tuda svakodnevno prolazili kamioni i automobili, tako da djeca iz zgrada više nijesu bezbjedna. Trotoar je posut pijeskom, pa su do sada prolazili kamioni puni armature i ostalog građevinskog materijala, kao i mikseri puni cementa.

Radnici iz “Krolinga” su čak dolazili da obilježavaju trotoar nekom crvenom bojom kako bi postavili nekakve stubiće i tako za svoje kamione ogradili prolaz, kao da se radi o magistralnom putu, a ne o dvorištu naše zgrade", kazao je Ivan Drašković, stanar jedne od dvije zgrade na Starom aerodromu između kojih prolaze kamioni “Krolinga” u Zmaj Jovinoj ulici.

"Kroling” ima obezbijeđen drugi prilaz zgradi koju gradi u Zmaj Jovinoj, ali i pored toga kamioni te firme često koriste prostor koji nije predviđen za transport građevinskog materijala.

"Živim na visokom prizemlju, a ispod prozora moje kuhinje svakodnevno prolaze kamioni"

"Mogu da ručaju u prolazu"

Zbog čestih prolazaka kamiona oštećene su stepenice zgrade, trotoar, ali i fasada ispod prozora kuhinje stana Veselina Đukovića.

"Živim na visokom prizemlju, a ispod prozora moje kuhinje svakodnevno prolaze kamioni tako da bez problema mogu da se tu zaustave i zatraže od supruge da ručaju na brzinu. Ispod mog prozora su nasuli šljunak na trotoar, a veoma često tu sada parkiraju i vozila, tako da ne možemo tuda ni da prođemo", ironično kaže Đuković.

"Imali smo privremenu dozvolu od Komunalne policije za korištenje tog prolaza, ali od utorka smo dobili prilaz zgradi sa druge strane"

U “Krolingu” su kazali da od utorka prolaz više ne koriste za svoje potrebe jer su dobili drugi prilaz zgradi koju grade u Zmaj Jovinoj.

"Imali smo privremenu dozvolu od Komunalne policije za korištenje ovog prolaza, ali od utorka taj prolaz više ne koristimo jer smo dobili prilaz zgradi sa druge strane", kazao je kratko Željko Mišković, osnivač građevinske firme “Kroling”.

Imali smo privremenu dozvolu od Komunalne policije za korištenje tog prolaza, ali od utorka smo dobili prilaz zgradi sa druge strane", kazao je Željko Mišković firme “Kroling”

Bonus video: