U Beranama izgorjelo 264.000 eura

Šteta pričinjena u požaru koji je 19. aprila zahvatio stambenu zgradu u Beranama, procijenjena je na 264 hiljade eura, saopšteno je iz beranske Opštine.
0 komentar(a)
pozar, Foto: Rabrenović
pozar, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 27.04.2011. 15:47h

U požaru koji je zahvatio objekat zgrade „Morava“ potpuno je uništeno osam stanova i pričinjena velika materijalna šteta.

Opštinska komisija za procjenu štete ustanovila je da je šteta na pokućstvu 74 hiljade, a u građevinskom dijelu 190 hiljada eura, kaže se u saopštenju.

Zgradu su danas obišli i predstavnici Vladine Komisije za elementarne nepogode, koji su saopštili da će to tijelo, kao i Vlada, u okviru svojih mogućnosti pomoći da se bar djelimično sanira šteta, kako bi sedam porodica sa 26 članova što prije dobilo krov nad glavom.

Predsjednik beranske Opštine Vuka Golubović donio je odluku da se od novca Opštine i eventualne pomoći donatora izvrše grubi građevinski radovi.

„Ta odluka je po hitnom postupku uvrštena u dnevni red tekućeg zasjedanja Skupštine Opštine i vjeruje se da će dobiti podršku većine odbornika, iako je i sama Opština suočena sa nedostatkom novca“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je većina porodica, čiji su stanovi uništeni u požaru, trenutno smještena kod rođaka, komšija i prijatelja, a jedan broj njih je u privatnom hotelu, i njihove troškove platiće Opština.

„Opština je urgentno, na dan požara, obezbijedila pomoć u hrani od 50 eura po porodici, a pomoć u paketima hrane stigla je i preko Crvenog krsta Crne Gore“, dodaje se u saopštenju

Bonus video: