Druga smjena škole "Luka Simonović" redovno počela sa nastavom

Jutros je dio učenika pomenute škole bojkotovao nastavu tražeći da se vrati bivši direktor Blagutin Knežević i da Ministarstvo prosvjete preinači odluku o izboru Vuka Nikolića.
91 pregleda 0 komentar(a)
Luka Simonović Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Luka Simonović Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.04.2011. 13:27h

Učenici druge smjene osnovne škole „Luka Simonović“, za razliku od njihovih drugara koji su prva smjena, u 13,30 sati su redovno počeli sa nastavom.

Kako smo iz škole saznali razredne starješine će sazvati roditeljski sastanak gdje će roditelje upoznati sa nastalom situacijom i zamoliti ih da djecu nagovore da za dobro, prije svega, njih počnu sa redovnom nastavom.

Jutros je dio učenika pomenute škole bojkotovao nastavu tražeći da se vrati bivši direktor Blagutin Knežević i da Ministarstvo prosvjete preinači odluku o izboru Vuka Nikolića za vršioca dužnosti.

Parolu podrške zalijepili su na bisti heroja po kome škola nosi ime a prozor kancelarije Nikolića i njegov automobil su zasuli jajima.

Nastavnici su u četvrtak 21.aprila, nakon odluke Ministarstva prosvjete da Nikolića izabere za vršioca dužnosti, počeli sa štrajkom koji su juče nakon višečasovnog razgovora sa predstavnicima Ministarstva prekinuli.

Oni su bili nezadovoljni što je ministar 66 dana nakon isteka zakonskog roka o izboru direktora izabrao Nikolića i to uz obrazloženje da ni jedan od trojice prijavljenih kandidata ne ispunjava tražene uslove.

Juče je Nastavničko vijeće zatražilo od Ministarstva prosvjete da preispita regularnost diplome novog direktora kako bi se utvrdilo da li je Nikolić tokom studiranja bio sankcionisan zbog neregularnosti polaganja ispita.

Sa njihovim stavom saglasio se i Savjet roditelja koji je od Ministarstva tražio da do 5.maja ispita regularnost Nikolićeve diplome i da je tražena informacija korisna kako za đake i školu tako i za samog Nikolića.

U školi „Luka Simonović“ zaposleno je 58 nastavnika.

Bonus video: