Mitropolit Amfilohije osveštao parohijski dom na Luštici

Novac za novosagrađeni parohijski dom obezbijeđen prodajom imanja koje je crkvi ostavila Aneta Kaluđerović.
287 pregleda 0 komentar(a)
Parohijsi dom Luštica, Foto: Željko Komnenović
Parohijsi dom Luštica, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 26.04.2011. 11:37h

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije sa bokokotorskim sveštenstvom osveštao je novosagrađeni parohijski dom u luštičkom selu Radovanići pri sabornom hramu Svetog Nikole.

Osveštavanju je prisustvovalo više stotina vjernika iz Tivta, Herceg Novog i Kotora.

Mitropolit Amfilohije je povodom izgradnje ovog reprezentativnog zdanja u kome će obitavati luštički paroh uručio gramatu pravoslavnoj opštini luštičkoj koja je sa 250.000 eura pored izgradnje doma, pomogla izgradnju novog hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru, renoviranje crkve Svetog Arhangela Mihaila u Klincima i manje crkve u Radovanićima posvećene Svetom Đorđu.

Novac je obezbijeđen prodajom imanja koje je crkvi ostavila Aneta Kaluđerović.

"Parohijski dom je nastao od priloga luštičkog hrama Svetih Arhangela, trudom odbora crkvene opštine, vas Luštičana uz saradnju sa opštinom Herceg Novi kojoj posebno blagodarim za pomoć, dozvolu i sve ono čime je ona doprinijela da ovako divan dom u srcu Luštice pri hramu Svetog Nikolaja izraste“, rekao je mitropolit Amfilohije.

Parohijski dom je rađen po svim savremenim standardima i ima dva stana sa svim ostalim potrebnim sadržajima, pored ostalog kancelarijom i velikom blagovaonicom koja je prilagođena crkvenim svečanostima.

Bonus video: