Obilježen dan OŠ "Olga Golović" u Nikšiću: Tradicija duga 63 godine

Najbolja potvrda uspješnog rada su vrijedna priznanja poput nagrade grada „18. septembar“, Orden zasluga za narod sa srebrnom zvijezdom i državna nagrada "Oktoih"
519 pregleda 0 komentar(a)
Dan škole Olga Golović, Foto: Fokus
Dan škole Olga Golović, Foto: Fokus
Ažurirano: 05.04.2018. 11:58h

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Olga Golović“ iz Nikšića priredili su bogat kulturno–umjetnički program u čast 63.rođendana te vaspitno-obrazovne ustanove. Direktorica Slobodanka Žižić kazala je da je ta škola jedna od institucija koja je iznjedrila mnoge poznate i važne ličnosti u istoriji grada i države.

"Kada se dužini tradicije dodaju izuzetna postignuća, posvećenost zaposlenih, brojni učenici koji već decenijama svojim znanjem afirmišu našu školu, s pravom možemo biti ponosni“, kazala je Žižić.

Najbolja potvrda uspješnog rada su vrijedna priznanja poput nagrade grada „18. septembar“, Orden zasluga za narod sa srebrnom zvijezdom i državna nagrada "Oktoih".

"Oktoih" su dobili i nastavnici Vitomir Lekić i Mara Radulović, a Slobodan Aleksić je proglašen za „Najdražeg učitelja”. Tu su i brojne nagrade koje su učenici škole osvojili na opštinskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima.

"Moram reći da smo radili uporno i odgovorno i u ovoj školskoj godini. Međusobno pomagali jedni drugima, sarađivali sa roditeljima, školama, lokalnom zajednicom, Ministarstvom prosvjete, Zavodom za školstvo, Ispitnim centrom. Ponosni smo na uspjehe naših učenika na takmičenjima, ali i na znanja koja su stekli”, istakla je direktorica škole.

Poručila je da će nastojati da ostvare viziju razvoja i napretka sa vjerom da će i u budućnosti opravdati plodonosno trajanje.

"Nas zadatak je da nastavimo da i ubuduće , u novim uslovima i izazovima savremenih i budućih kretanja nastavimo uspješan rad i da u duhu stare dobre tradicije ove škole doprinisemo širini i kvalitetu opšteg obrazovanja budućih generacija, da djelujemo kao čvrst temelj za razvijanje znanja i sposobnosti u budućem životu i radu naših učenika, da budemo škola kreativnog i podsticajnog istraživačkog učenja, savremenih metoda kojima se oblikuje mladi čovjek“, zaključila je Žižićeva.

Bonus video: