Gdje putujete? Najviše se traže Pariz, Istanbul i Španija

Interesovanje za putovanja nije smanjeno uprkos globalnoj ekonomskoj krizi, posebno za vrijeme uskršnjih i prvomajskih praznika, tvrde u podgoričkim turističkim agencijama.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2011. 13:21h

Interesovanje za putovanja nije smanjeno uprkos globalnoj ekonomskoj krizi, posebno za vrijeme uskršnjih i prvomajskih praznika, tvrde u podgoričkim turističkim agencijama.

Kako su agenciji Mina-business kazali iz agencije Gallileo, interesovanje je dosta veliko jer su svi predviđeni aranžamani za praznike prodati čak 20 dana prije polaska.

Sve je veće interesovanje za prekookeanske destinacije, tako da je već postojeća ponuda za Južnu Ameriku, Kubu i Sjedinjene Američke Države, proširena aranžmanima za Tajland i Ujedinjene Arapske Emirate

“Građani su najvše zainteresovani za Pariz, Istanbul, Španiju, kao i program posebno napravljen za ovaj period, odnosno posjetu dvorcima Bavarske”, rekli su iz Gallilea.

Veliko interesovanje, dodali su, vlada i za kraće, jednodnevne i dvodnevne izlete, kao što su posjeta Dubrovniku i Sarajevu.

Kada su u pitanju prekookeanske destinacije, u agenciji Grand ističu da su Njujork i Vašington najtraženiji.

“Sve je veće interesovanje za prekookeanske destinacije, tako da je već postojeća ponuda za Južnu Ameriku, Kubu i Sjedinjene Američke Države, proširena aranžmanima za Tajland i Ujedinjene Arapske Emirate”, rekli su iz Granda.

Kada su cijene aranžmana u pitanju, one su, kazali su u turističkim agencijama, uglavnom iste kao i prije, dok su neki u ponudi po promotivnim cijenama.

“Neki aranžmani se kreću od 250 eura, kao što su putovanja autobusom, pa do 460 eura, koliko je iznosio aranžman za Pariz za Vaskrs. A imali smo aranžmane posebno napravljene za ovu priliku, kao što su dvorci Bavarske”, kazali su u Gallileu.

U Grandu izdvajaju krstarenja Mediteranom luksuznim brodovima po promotivnim cijenama.

Agencije se, kako kažu, trude da cijene, s obzirom na ekonomsku situaciju, budu pristupačne, a one su već, prema njihovim riječima, među najnižim u regionu.

Bonus video: