Stojan Mašulović zbog „golfa“ sa Ostroga ide do Strazbura

Mašulović je ispričao da je 2006. godine, za 900 eura kupio havarisan auto (prevrnut na krov), koji je vozio Anastasije Radović, dok je na Ostrogu radio ikone.
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2011. 09:19h

Nikšićanin Stojan Mašulović nije na sudovima uspio da dokaže da je od Manastira Ostrog, kako tvrdi, trgovao nelegalan automobil „golf 3“, pa je spreman da ide do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

„Kupio sam auto, kada sam htio da ga prodam posumnjali smo da su brojevi na šasiji prekucavani, prijavili slučaj policiji u Beogradu koja je sve potvrdila i vratila ga ranijem vlasniku u tom gradu, ali sve to nije vrijedjelo pred Osnovnim i Višim sudom,“ kazao je Mašulović.

Advokat Verica Mijanović, pravni zastupnik manastira, demantovala je te optužbe i objasnila da su sudovi „nedvosmisleno utvrdili da je Mašulovićima oduzet drugi automobil, iste marke, ali čak i različitog godišta“.

Mašulović je ispričao da je 2006. godine, za 900 eura kupio havarisan auto (prevrnut na krov), koji je vozio Anastasije Radović, dok je na Ostrogu radio ikone. Sklopio kupoprodajni ugovor sa manastirom, a nakon popravke „golf“ dao bratu Dragu koji živi u Beogradu.

On je rekao da se u više navrata obraćao upravi manastira i mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, inače Anastasijevom rođaku.

„Kada je Drago htio da proda auto, potencijalni kupci su pregledom ustanovili da je broj na šasiji problematičan. Prijavio je slučaj policiji, povezao ga u tamošnji SUP, gdje je ustanovljeno da su brojevi prekucavani. SUP Beograd je sve to dostavio nikšićkom sudu, kao i informaciju da je automobil ranije ukraden u Beogradu, da je bio vlasništvo Narodne banke, kojoj je i vraćen,“ ispričao je Stojan.

On je rekao da se u više navrata obraćao upravi manastira i mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, inače Anastasijevom rođaku.

Opširnije u štampanom izdanju...

Bonus video: