Zbog kvara pružni prelazi od Danilovgrada do Spuža bili zatvoreni duže od sat

Policija će zbog bezbjednosti učesnika u saobraćaju ukazati nadležnima iz ŽICG na problem, jer je evidentan i mora se hitno riješiti.
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2011. 15:25h

Rampe na pružnim prelazima od Danilovgrada do Spuža u noći između četvrtka i petka, oko ponoći bile su spuštene duže od sat. Nije se moglo proći automobilom, pa su učesnici u saobraćaju na pružnim prelazima, gdje je to bilo moguće, prugu prelazili između spuštenih rampi.

Sagovornik iz danilovgradske policije kazao je “Vijestima” da se i ranije dešavalo da se rampe spuste zbog kvara, ali da je Željeznička infrastruktura Crne Gore problem rješavala efikasno.

Najavio je i da će policija zbog bezbjednosti učesnika u saobraćaju ukazati nadležnima iz Željezničke infrastrukture Crne Gore na problem, koji je evidentan i koji se hitno mora riješiti.

Incident koji se desio nije jedini, vrlo često se dešava da rampe na pruzi kroz Danilovgrad ne rade kako treba, a sagovornik iz policije kaže da onda prelaskom šina, između suštenih rampi, učesnici u saobraćaju dovode u pitanje sopstvenu ali i tuđu bezbjednost.

"A, takva situacija je nepoželjna i zbog toga što se zbog neispravnih rampi prave zastoji u saobraćaju", kazali su u danilovgradskoj policiji.

Problem nastao zbog polomljene "motke"

Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore “Vijestima” su kazali da je problem u noći između četvrtka i petka nastao zbog polomljene “motke” na pružnom prelazu Burum.

"Na Burumu je polomljena motka rampe. Najvjerovatnije je neki nesavjesni vozač udario automobilom i polomio je, zbog čega su se spustile rampe i na svim ostalim prelazima do Danilovgrada. Uređaji za signalizaciju su povezani i tako reaguju zbog bezbjedonosnih razloga”, kazao je Ratko Stijepović direktor Sektora za elektrotehničke poslove u Željeznici.

On je dodao da je dežurna ekipa tog preduzeća odmah nakon prijema signala o kvaru izašla na teren, ali je otklanjanje kvara potrajalo “malo duže nego obično, jer nijesu imali informaciju da je rampa fizički oštećena sve dok nijesu izašli na lice mjesta, nakon čega su polomljenu motku zamijenili i u pola sata iza ponoći omogućili nesmetano odvijanje saobraćaja na svim pružnim prelazima”.

Pružni prelazi udaljeni su jedan od drugog manje od tri kilometra, a prilikom nedavne “vožnje” dijelom pruge na kom su pružni prelazi bili spušteni predsjednik Odbora direktora ŽICG Zarija Franović kazao je da će nikšićka pruga kada se završi biti “najsavremenija na Balkanu, a možda i šire” ali i da su “postignute značajne uštede na sređivanju tunela i pružnih prelaza”.

Galerija

Bonus video: