Osnovan Sindikat zaposlenih u socijalnoj djelatnosti

Do sada su zaposleni koji rade u Ustanovama socijalne i dječije zaštite pripadali Sindikatu zdravstva
55 pregleda 0 komentar(a)
radnici, Foto: Shutterstock.com
radnici, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.04.2011. 11:33h

Formiran je Sindikat zaposlenih u socijalnoj djelatnosti Crne Gore koji broji oko 700 članova a za predsjednika je izabran mr Ivan Mitrović. Do sada su zaposleni koji rade u Ustanovama socijalne i dječije zaštite pripadali Sindikatu zdravstva.

„Vremenom se došlo do stava da bi samostalno organizovanje omogućilo više mogućnosti za ostvarivanje specifičnih prava i potreba zaposlenih u ovim Ustanovama zbog same prirode posla kojim se bave, a isto tako i veću pažnju nadležnih za pitanja koja se tiču prava zaposlenih“ stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik Sindikata Ivan Mitrović.

Sindikat je pripremio nacrt predloga Granskog kolektivnog ugovora za socijalnu i dječju zaštitu koji će biti predložen na usvajanje Ministarstvu rada i socijalnog staranja, a obećavaju i da će se sa punom pažnjom odnositi prema aktuelnim sindikalnim pitanjima u Crnoj Gori.

„Već sada hoćemo da istaknemo određene rezerve prema nacrtu radne verzije Zakona o radu predložene od strane Ministarstva finansija. Imajući u vidu činjenicu da je našim Statutom data mogućnost svakom članu Sindikata da dobrovoljno pristupi bilo kom Sindikatu na nivou države podržaćemo svaki predlog od interesa za radnike naših sindikalnih aktivista na nivou države“ poručuje Mitrović.