Počele pripreme za gradnju novog restorana na Crnom jezeru

Gradiće se na istom mjestu, imaće i ljetnju baštu baš tamo gdje je bila do prije nekoliko godina.
0 komentar(a)
restoran Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
restoran Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 21.04.2011. 10:44h

Sa zgarišta nekadašnjeg restorana koji je izgorio početkom decembra prošle godine počelo je uklanjanje raznog otpada koji je produkt vatrene stihije.

Direktor NP «Durmitor» Tomo Pajović kaže da se tako stvaraju pretpostavke za početak gradnje novog restorana koji će sa radom početi sredinom jula

"Javni poziv za izvođača radova ističe početkom maja. Prema projektu to je objekat koji će imati potpunu ekološku i ambijentalnu komponentu.

Njegova ukupna površina je 600 kvadrtata. Gradiće se na istom mjestu, imaće i ljetnju baštu baš tamo gdje je bila do prije nekoliko godina.

Koštaće 400.000 eura a finasiraćemo ga kreditom koji smo realizovali kod Investiciono razvojnog fonda Crne Gore.

Kredit ćemo vraćati prihodima novog restorana", kaže Pajović.

Pajović dodaje da će se narednih dana završiti neke sitnije poslove na jesenas izgrađenom Centru za posjetioce.

"Umjesto dotrajale lovočuvarske kuće, poznatije kao Mrestilište, izgrađena je nova ambijentalno prilagođena kuća u kojoj će se nalaziti prirodnjačka zbirka, prodavnica suvenira, etno soba i prostor za edukaciju mladih.

Objekat je građen prema najvišim ekološkim standardima, napaja se solarnom energijom i ima ugrađen prečistač otpadnih voda"kaže Pajović i ističe da će se ekološka komponenta upotpunosti ispoštovati prilikom izgradnje i budućeg korišćenja novog restorana .

Bonus video: