Milan Popović, Filip Kovačević i Esad Kočan: Podržavamo Paradu ponosa

odinama, u najtežim uslovima, kontinuirano se zalažemo za poštovanje prava svih manjinskih zajednica u Crnoj Gori
0 komentar(a)
LGBT, Foto: Www.shutterstock.com
LGBT, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 20.04.2011. 17:12h

Profesori Milan Popović i Filip Kovačević, te glavni urednik nedjeljnika Monitor Esad Kočan saopštili su danas da spadaju u ljude koji se zalažu za poštovanje prava svih manjinskih zajednica, te da podržavaju organizovanje crnogorske Parade ponosa.

Oni su u saopštenju dostavljenom “Vijestima” reagovaliu na kritiku Koalicije za LGBT prava, koju čini preko dvadest nevladinih organizacija i koja ih je prozvala jer su podržali proteste NVO Liberats čiji je vođa Robert Velašević javno kazao da Parada ponosa ne treba da se održi, te da je riječ o Paradi srama.

“Godinama, u najtežim uslovima, kontinuirano se zalažemo za poštovanje prava svih manjinskih zajednica u Crnoj Gori, posebno onih koje su izložene najvećoj diskriminaciji i govoru mržnje, kao što je to slučaj i sa LGBT populacijom. To uključuje i našu podršku pravu da se u Podgorici organizuje Parada ponosa, kao i svi drugi skupovi kojima je cilj zaštita ljudskih prava ugroženih od strane režima”, saopštili su oni.

Oni su izrazili iznenađenje što je Koalicija "Zajedno za LGBT prava'' tražila da se javno izjasne, poručujući aktivistima civilnog sektora da koriste i ovu priliku da podsjete na njihove od ranije poznate stavove.

Bonus video: