Skener najnovije generacije pušten u rad u barskoj bolnici

Direktor Opšte bolnice dr Zoran Srzentić rekao je da je ovo skener najnovije generacije koji vizuelizuje promjene „ispod jednog milimetra“.
152 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 15:12h

Na prigodnoj svečanosti u Opštoj bolnici u Starom Baru danas je pušten u rad skener i obavljena svečana primopredaja sanitetskih vozila za potrebe Doma zdravlja.

Ministar zdravlja dr Miodrag Radunović kazao je da je skener koštao oko 300.000 eura.

"U medicini postoji faktor vrijeme, što je zlatni standard ovog aparata koji će omogućiti da na jednom mjestu imamo i dijagnostiku i liječenje za čitav region. Bar to zaslužuje, kao i negovi zdravstveni radnici koji su položili ispit humanosti i odgovornosti", kazao je pored ostalog ministar Radunović.

Direktor Opšte bolnice dr Zoran Srzentić rekao je da je ovo skener najnovije generacije koji vizuelizuje promjene „ispod jednog milimetra“ i omogućava rekonstrukciju u 2D i 3D formatu.

Direktor Opšte bolnice dr Zoran Srzentić rekao je da je ovo skener najnovije generacije koji vizuelizuje promjene „ispod jednog milimetra“ i omogućava rekonstrukciju u 2D i 3D formatu. Skener se, inače, već koristi i dosad je obavljeno oko 500 snimanja.

"Od 2007-2010. godine kroz investiciona ulaganja za barsku bolnicu utrošeno je oko 900.000 eura, a budžetom za 2011. za njeno finansiranje planirano je 4,1 milion eura, dok će Dom zdravlja Bar raspolagati sa 2,1 miliona eura. Imamo ograničen i restriktivan budžet, ali, sa druge strane imamo obavezu koju moramo ispuniti - ne samo da održimo nivo kvaliteta zdravstvene zaštite, već da ona bude još bolja", istakao je direktor Fonda zdravstva dr Kenan Hrapović .

Predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević naveo je da lokalna samouprava ima dobru saradnju sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva "koji su prepoznali ideju da ovaj grad bude regionalni zdravstveni centar“.

Nakon puštanja u rad skenera, izvršni sekretar NVO Klub otvoreno društvo Radomir Petrić uručio je ključeve dva sanitetska vozila direktoru Doma zdravlja Bar Borislavu Laleviću.

Nakon puštanja u rad skenera, izvršni sekretar NVO Klub otvoreno društvo Radomir Petrić uručio je ključeve dva sanitetska vozila direktoru Doma zdravlja Bar Borislavu Laleviću.

Donacija koju je inicirao predsjednik ove NVO Zoran Vojvodić, vrijedna je oko 25.000 eura a ostvarena je pomoću priloga deset preduzeća, institucija i pojedinaca iz Bara, te 28 pojedinaca i preduzeća iz Njemačke.

Galerija

Bonus video: