Cijene jaja pred Vaskrs se nisu bitno mijenjale

Prodavci na Zelenoj pijaci istakli su da je najprodavanija crvena boja, a razlog tome je, kako kažu, običaj i tradicija.
0 komentar(a)
Uskrs drvo, Foto: Beta/AP
Uskrs drvo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.04.2011. 12:37h

Na Zelenoj pijaci, pred Vaskršnje praznike danas nije bila povećana potražnja jaja, a ni cijene se nijesu bitnije mijenjale u odnosu na raniji period.

Prema riječima prodavaca veća potražnja se može očekivati sjutra i preksjutra, jer se obično praktikuje kupovina jaja baš na Veliki petak.

Inače, cijena jaja iznosila je danas od osam do 15 centi, a prodavci su imali bogatu ponudu raznih ukrasa za jaja.

Sličice i ukrasi mogli su se tako trgovati po cijeni od 50 do 70 centi, flomasteri za posebne crteže na jajima koštali su 50 centi.

Velika je ponuda i raznobojnih farbi, a kesica košta od deset do 20 centi.

"I ove, kao ranijih godina, u ponudi imamo razne ukrase, boje, korpice i sve ono što je neophodno za dekoraciju uoči ovog velikog praznika. Interesovanje nije ogromno još uvijek, ali očekujemo da bude u ova dva dana.

Naši građani su navikli da sve kupuju u pet do dvanaest, tako da najveću gužvu očekujemo u petak " kazala je jedna od prodavačica ukrasa na Zelenoj pijaci.

Prodavci na Zelenoj pijaci istakli su da je najprodavanija crvena boja, a razlog tome je, kako kažu, običaj i tradicija. Kupci se, takođe, interesuju i za lukovinu, koje danas nije bilo u ponudi.

Bonus video: