Maturanti Medicinske škole prekinuli bojkot nastave

Maturanti saznali da ne mogu da nastave školovanje na Pravnom i Ekonomskom fakultetu.
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 14:13h

Maturanati podgoričke Medicinske škole prekinuli su poslijepodne bojkot nastave, koji su započeli đaci pet odjeljenja jutarnje smjene nakon što su saznali da ne mogu da nastave školovanje na Pravnom i Ekonomskom fakultetu.

Direktor Medicinske škole Branimir Kostić potvrdio je "Vijestima" da su maturanti četiri odjeljenja popodne pohađali nastavu, nakon što je Univerzitetu Crne Gore upućen zahtjev da razmotri mogućnost da se medicinarima koji to žele i ove godine omogući da upišu Pravni i Ekonomski fakultet.

Kostić je kazao da maturanti Medicinske škole nemaju prohodnost prema dva pomenuta fakulteta, pojasnivši da je tako predviđeno Pravilnikom o upisu na osnovne studije Univerziteta Crne Gore iz decembra 2009. godine.

"Nakon konsultacija sa Ministarstvom prosvjete i sporta, sa maturantima smo se dogovorili da napišemo dopis Rektoratu Univerziteta u kojem ćemo zatražiti da omoguće upis đacima Medicinske škole uz polaganje dopunskih ispita", kazao je Kostić “Vijestima”.

On je dodao da je do problema došlo jer đaci trećeg i četvrtog razreda Medicinske škole ove godine ne polažu eksternu maturu, zato što uče po starim programima.

Kostić je istakao da se i on đaci nadaju da će Univerzitet i ove godine omogućiti đacima koji se školuju po starim programima da nastave školovanje na Pravnom i Ekonomskom fakultetu.

Eventualna takva odluka u nadležnosti je organa Univerziteta.

Galerija

Bonus video: