Canetov advokat počasni konzul Crne Gore u Napulju

Subotićev advokat dijeli advokatsku kancelariju sa kolegom, bivšim braniocem lidera DPS-a Mila Đukanovića pred sudom u Bariju Enrikeom Tućilom.
0 komentar(a)
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.04.2011. 06:58h

Od dopisnika “Vijesti”

Jedan od advokata kontroverznog srbijanskog biznismena Stanka Subotića Caneta, koji ga brani na suđenju za međunarodni šverc cigareta u Bariju, Italijan Frančesko Gala Trinkera počasni je konzul Crne Gore u Napulju.

Ova informacija može se naći na listi počasnih predstavništava u Napulju, na sajtu Konzularnog tijela ovog grada, gdje je naveden i datum od kada Italijan pokriva ovu funkciju - 2. decembra 2009.

Podatak o tome, kao i da postoji konzulat u Napulju, međutim, ne postoji na spisku počasnih predstavništava Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. MVP je juče za “Vijesti” potvrdio da je Trinkera njihov počasni diplomata, ne objasnivši čime je zaslužio takav status i zašto to nije objavljeno na zvaničnom sajtu.

“Tačno je da je advokat Frančesko Gala Trinkera počasni konzul Crne Gore sa sjedištem u Napulju. Nismo imali niti imamo informacija ko su njegovi klijenti,”objašnjeno je.

Pretragom Interneta, može se potvrditi da Canetov advokat podatak o crnogorskoj tituli promoviše i uključuje u svoju zvaničnu biografiju. Na sajtovima koji objavljuju profile advokata u Italiji i Evropi, navodi se da je Trinkera počasni konzul Crne Gore.

Pored toga što dijeli advokatsku kancelariju sa kolegom, bivšim braniocem lidera DPS-a Mila Đukanovića pred sudom u Bariju Enrikeom Tućilom, adresa počasnog konzularnog predstavništva u Napulju, poklapa se s onom na kojoj je i kancelarija advokata: Via Gaetano Filangieri 21.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: