Milošević: Problem za razvoj Cetinja je loše vodosnabdijevanje

Ministar Milošević kazao je kako će Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pružiti doprinos i pomoći u rješavanju problema
0 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Danijela Lasica
Tarzan Milošević, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 19.04.2011. 16:47h

Poljoprivreda predstavlja razvojnu šansu za Cetinje, ali velike probleme za njen razvoj u selima na području Prijestonice, prave loša putna infrastruktura na seoskom području i problem vodosnabdijevanja, ocijenili su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević i gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

Gradonačelnik Bogdanović ukazao je da poljoprivreda predstavlja razvojnu šansu za Cetinje, ocjenjujući dosadašnju podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Prijestonici značajnom i korisnom.

"Zato očekujem da će saradnja Prijestonice sa Ministarstvom u narednom periodu biti još intenzivnija, što bi za ovdašnju poljoprivrednu djelatnost predstavljalo snažan podsticaj" naglasio je gradonačelnik Cetinja.

Ministar Milošević kazao je kako će Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pružiti doprinos i pomoći u rješavanju problema.

"U tom pogledu, Ministarstvo je već pripremilo dodatne stimulanse za poljoprivredne proizvođače, koji se odnose na finansiranje obaveza po osnovu obaveznog osiguranja " istakao je Milošević.

Milošević i Bogdanović, tokom radne posjete ministra Cetinju, sastali su se sa predstavnicima cetinjskih mjesnih zajednica i poljoprivrednim proizvođačima.

Bogdanović je kazao da bavljenje poljoprivredom postaje sve isplativija investicija, te da smatra da budžetskim mjerama treba dodatno stimulisati razvoj poljoprivrede, koja ima strateški značaj za Crnu Goru, a posebno kada je riječ oKatunskoj i Riječkoj nahiji.

Za ministra Miloševića, direktan susret i razgovor sa poloprivrednicima, predstavlja najbolji način da se čuje njihov glas.

"Sve što su mi predočili poljoprivrednici i predstavnici mjesnih zajednica navodi na zaključak da se oni krajnje odgovorno odnose prema svojoj sredini, a da su njihove težnje usmjerene isključivo ka progresu poljoprivrede i agrara.

Cijenim da su ovakve prilike korisne i za predstavnike lokalne samouprave, koji imaju priliku da na jednom mjestu čuju koji su sve problemi u ovoj oblasti" kazao je Milošević.

On je takođe istakao da za sve koji žele da se registruju kao poljoprivredni proizvođači, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Prijestonica Cetinje spremni su da finansiraju doprinose za njihovo penziono-zdravstveno osiguranje.

Ministar Milošević tokom boravka u Prijestonici obišao je proizvođače na Ćeklićima i Njegušima.

Na Ćeklićima je Milošević razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačem Milanom Radulovićema, a na Njegušima je posjetio farmu krava, Dragana Čavora.

Gradonačelnik Cetinja, prilikom posjete selu Jezera u Ćkelićima, obećao je da će prijestonica vrlo brzo asfaltirati put do tog sela, koji je trenutno u veoma lošem stanju.

Bonus video: