Najavljeno proširenje groblja na "Čepurcima"

Stanović je kazao da se očekuje finansijska pomoć Glavnog grada kako bi se asfaltirale staze na novom dijelu groblja u drugoj i trećoj fazi proširenja.
57 pregleda 0 komentar(a)
Čepurci, Foto: Arhiva Vijesti
Čepurci, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.04.2011. 14:32h

Direktor Javnog preduzeća „Pogrebne usluge” Slobodan Stanović najavio je proširenje groblja „Čepurci” za 2.670 metara kvadratnih.

Stanović je rekao da će novizgrađene grobnice zadovoljiti potražnju u naredne dvije godine.

"Kako je na postojećoj površini gradskog groblja “Čepurci” iscrpljena dalja mogućnost izgradnje grobnica, proširenje je predviđeno za 2.670 metara kvadratnih, van ograde sa zapadne strane groblja" rekao je Stanović napomenuvši da su radnici “Arsa Milića” izgradili 127 grobnica na preostalom slobodnom prostoru.

Stanović je kazao da se očekuje finansijsku pomoć Glavnog grada kako bi se asfaltirale staze na novom dijelu groblja u drugoj i trećoj fazi proširenja.

Na tom prostoru, prema riječima Stanovića, projektom je predviđeno ozelenjavanje, postavljanje vodovodne mreže i aktiviranje starog bunara.

"Na južnom dijelu groblja prema naselju Zabjelo, zbog učestalih šteta, koje čine nesavjesni sugrađani, postavićemo kvalitetnu kapiju. Zbog problema sa otpadnim vodama rekonstruisaćemo komemorativni trg na „Čepurcima“.

Angažovali smo ljude od struke za izradu odgovarajućeg projekta. Adaptirali smo prodavnicu pogrebne opreme, a planiramo da isto uradimo i sa kapelama. ,

Ušteđena sredstva ćemo preusmjeriti na poboljšanje radne i zaštitne opreme radnike" rekao je Stanović napomenuvši da će po zahtjevima građana nastaviti sa uklanjenjem oboljelih borova sklonih padu.

Auto za prevoz pokojnika

"Nakon vaskršnjih praznika stići će nam specijalno vozilo na elektro pogon, donacija „Prve banke“.

Automobil stiže iz Budimpešte a služiće za prevoz pokojnika od kapele do mjesta sahrane.

Da se pohvalimo, to će biti prvo i jedino takvo vozilo u Crnoj Gori" rekao je Stanović.

Bonus video: